WEEKLY BITES - Avocado pesto pasta

5/23/2016




Tésztát bárhol, bármikor tudnék enni, ezért egyértelmű volt, hogy az avokádó hónap keretében valami tésztával is előrukkolok majd. Az avokádót rukkolával párosítottam és istenien krémes szósz "sült ki" belőle. Őszintén szólva szerintem annak is ízleni fog, aki nem nagy rukkola rajongó, mert a többi összetevő kissé elnyomja az ízét. A tésztaszósz gyönyörű zöld lett és, ha épp nem vágytok tésztára, vagy csak túl sokat csináltatok, pirítósra is bátran kenhetitek! A merészebbek jalapeno paprikával bolondíthatják a receptet, én most ebből a verzióból kihagytam, de legközelebb mindenképp bevetek egy kis erőset is! Parmezánnal talán a legfinomabb, de mivel nem volt otthon, mezei trappistát reszeltem a tetejére és jelentem, így is ínycsiklandozó lett a végeredmény :)

I could eat pasta at anytime, anywhere, so it was a no brainer, that i'll incorporate  a pasta recipe into my avocado month. I mixed avocado with some arugula and the result is just creamy as hell! To be honest, i think you'll like it, even if you're not a huge arugula fan, because the other ingredients kind of hide it's taste. The sause turned out so fresh and green and if you're not in the mood for pasta, or you just made too much, put it on some toast! If you feel brave enough, experiment with some jalapeno as well. I didn't use any in this recipe, but i'll definitely spice things up the next time! Parmesan makes this meal complete, but since i didn't have it at hand, i used another type of cheese, and it was just as good :)


Hozzávalók - Ingredients

400 g tészta - 400 g pasta
2 érett avokádó - 2 ripe avocados
2 marék rukkola - 2 handfuls of arugula
3 ek lime lé - 3 tbsp lime juice
2 gerezd fokhagyma - 2 cloves garlic
10 koriandermag vagy néhány levél friss koriander - 10 cilantro seeds or a few fresh cilantro leaves
paradicsom - tomatoes
sajt - cheese


A tésztát tegyük fel főni a zacskón szereplő utasítások szerint.

Start cooking the pasta according to package directions.


Az avokádót kanalazzuk ki a héjából majd a rukkolával, fokhagymával és a lime lével helyezzük egy aprítógépbe. Sózzuk, borsozzuk majd aprítsuk pépesre.

Scoop out the avocado from it's skin and put it in a food processor with the arugula, garlic and lime juice. Add salt and pepper and pulse until smooth.


A szószt keverjük el a tésztával majd ízlés szerint néhány paradicsommal díszíthetjük, legyen az koktélparadicsom vagy sima fürtös. Ne felejtsünk el sajtot reszelni a tetejére! :)

Mix the sauce well with the pasta and decorate with tomatoes to taste, let it be cherry, roman or regular tomatoes. Don't forget to grate some cheese on top! :)




You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Hmm, ismét valami ínycsiklandozót és újat sikerült megosztanod velünk. A képek pedig egyre jobbak (na nem mintha eddig nem lettek volna jók), a második képért konkrétan odavagyok *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki, mert mindig arra törekszem, hogy egyre jobb és egyre szebb tartalmat tudjak veletek megosztani :)

      Törlés