Discover Budapest | Coffee | Madal
2/09/2017
Ha az augusztusi Discover Budapest bejegyzésemből nem derült volna ki, imádom Budapest kávézóit járni és végigkóstolni a kínálatot, hiszen ki tudja mikor sikerül egy igazi kuriózumot felfedezni, miközben a koffein adta lehetőségekkel magamba is életet lehelek. És itt most azon van a hangsúly, hogy a kávé okozta energialöket sokszor csak másodlagos, hiszen az újhullámos helyeken - mint a Madal - illik, sőt kötelező kóstolgatni, ízlelni az általunk választott kávét. Úgy vettem észre, hogy a madalosok nagy hangsúlyt fektetnek az egész kávéélményre, az alapanyagokon keresztül, a kávékészítésen át a szervírozásig.
If it wasn't clear from my Discover Budapest entry that i posted back in August, i'm majorly into trying different coffee shops in Budapest, because i never know when i'll stumble upon a gem, while fueling myself with caffeine. And the emphasis is on that, getting energy from drinking coffee is only secondary. My main focus is to really experience this hot beverage, as it is almost mandatory when visiting a new wave coffee shop like Madal. As i noticed, the people behind Madal really care about the whole coffee experience, from the ingredients, through coffee making, til serving.
Amint túljutottunk azon, hogy belépve legalább 20 féle kávéval találjuk szembe magunkat, a tömegtől függően viszonylag gyorsan lehetőségünk adódik, hogy a segítőkész barristáktól rendeljünk valamit. Nekem külön tetszett, hogy egyikünknek sem kellett a pult végében topogva megvárni a kávékat, amíg a másik asztalt foglal, mivel minden rendelés saját számot kap, amit az asztalunkon helyezhetünk el. Sőt a nagy beszélgetések közepette sem kellett állandóan fülelni, hogy meghalljuk mikor kiáltják a mi számunkat; a kávé asztalhoz jött, mégpedig helyes - a hely logójával ellátott - kis fatálcákon. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás, mert egyedivé és emlékezetessé teszi a helyet. Bár önmagában a tálca nem lenne elég ahhoz, hogy visszatérjek, a (számomra) díjnyertes cappucchinójuk miatt mindig visszavágyom!
As soon as you are able to deal with all the different types of coffee they're offering, it is fairly easy and fast to order, depending on the number of customers of course. I really liked that neither of us had to wait at the corner of the bar to receive our drinks, while the other saved a table, because each order has it's own number, which can be placed on your table. It was also nice, that we didn't have to constantly pay attention if the barrista had already shouted our number; the coffee simply came to our table on a sweet, little, wooden tray, that had the place's logo engraved on it. I really liked this, because this makes the place unique and memorable, although the trays wouldn't have been enough for me to come back. Their prize winning (or at least for me) cappucchino makes me want to go back every time!
Egyébként ez volt az egyik első újhullámos kávézó Magyarországon, amikor 2013-ban megnyitott és azóta is mindenhol azt olvastam , hogy a top helyek között emlegetik. Akinek egy kávézó belső enteriőrje és a kiszolgálás mellett a háttér információk is felkeltik az érdeklődését, annak megsúgom, hogy 2014-ben saját kávépörkölőt is alapított a Madal Beyond Within néven, ahol 7 féle kávét pörkölnek, frissen, megrendelésre. A Madal kávézóit 2 helyen, a Hollán Ernő utcában és a Ferenciek terén találjátok.
This place was one of the first new wave coffee shops in Hungary, when it opened in 2013, and ever since, it kept it's place among the top. If you're interested in more than the enterior or the service, you'd be happy to know that in 2014 Madal established it's first Coffee Roaster called Beyond Within, where they roast 7 different types of coffee fresh to order. You can find Madal's coffee shops in Hollán Ernő Street and Ferenciek Square.
Nektek van kedvenc kávézótok? Nem csak pesti tippek jöhetnek!
Do you have a favourite coffee shop? Feel free to recommend from all over the world!
*A képeket a Ferenciek téri Madalban készítettem./The pictures were taken in the Ferenciek Square shop.
0 megjegyzés