Julefrokost

1/07/2012

Halihó! Megvolt a vacsi tegnap csak a netünk felmondta szolgálatot így csak most tudok jönni a képekkel. Kicsit vicces a helyzet, mert egy dán karácsonyi ebédet tartottunk így január 6-án vacsorára :D Az oka, hogy anyukám még elsejére áthívta a 2 vendéget, de nem tudtak jönni és úgy volt vele, hogy ha most jönnek akkor legyen már vacsi is ne csak az akkorra betervezett újévi pezsgő. És mivel idén karácsonykor el is maradt a dán ételféleség most legalább be lett pótolva:) Ettünk heringet, dán májast ("leverpostej"), curry-salátát, tonhalkrémet, lazacot, sajtokat és dán fasírtot féleséget ("frikadeller") Jó sok lett így szerencsére ma ebédre is maradt nyamm :) [mondjuk annyit ettem tegnap, hogy nem biztos, hogy rá birok ma nézni:D]



Hiii! We had our dinner yesterday but the internet decided to go wrong so I only got the chance to come with the pics now. The situation is a bit funny cos we held a traditional xmas lunch on 6th January for dinner :D The reason is that my mom originally invited the 2 guests for the 1st but they couldn't come so she thought we could have some dinner now instead of the original plan which was only drinking champagne. We didn't eat danish dishes this xmas anyway so it was time to do it now :) We ate herrings, danish liver pate ("leverpostej"), curry salad, tuna cream, salmon, cheese and danish meatballs ("frikadeller") We fortunately made a lot so we can enjoy it today at lunch too, yummy :) [ I ate so much from it yesterday so it's not even sure I can look at it though :D]






"snaps"  42% vol :D






És megígértem a tonhalcrém "receptjét", azért annak nem mondanám :D jöjjön hát:
And I promised the "recepie" of the tune cream, well I won't call it that but here it comes:

Hozzávalók 6 főre/Ingredients for 6 persons:

1 vöröshagyma/1 onion
1 tejföl/1 sour cream
2 tonhalkonzerv/2 canned tuna
4 lapzselatin/4 piece of gelatine
1 kaviár/1 caviar
1 citrom/1 lemon



A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a konzerveket, a tejfölt és az egészet botmixerrel krémesre zúzzuk./ Cut the onion in bigger pieces, add the tuna, sour cream and use the hand blender to make it creamy.


Ezután a citrom levével ízesítjük és belekeverjük a kaviárt és a zselatint. A hűtőben egy órát állni hagyjuk, Kéééész :D/ Add the juice of the lemon and mix the caviar and the gelatin in it. Let it be in the fridge for one hour. Dooone :D

A kész krémet az újévi postomban láthattátok. Jó étvágyat! :)/You can check the finished cream in my 1st post this year. Enjoy! :)

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Feltétlenül elfogom készíteni, ha túlélem a jövőhét elejét. (:
    köösziii ^^

    VálaszTörlés
  2. szívesen, úgy is hipp hopp megvan kb 2 perc az egész :) a cukkini levest is majd felrakom egyszercsak :D

    VálaszTörlés