Balaton

6/26/2013


A vizsgám után hazamentem és késő délután indultunk útnak a Balatonra. Kedd reggel hideg idő fogadott minket, ezért a strandolás helyett felmentünk egyik ismerősünk nyaralójába és a tájban gyönyörködtünk egy kicsit :) Annyira aranyos és barátságos nyaralók vannak errefelé ezen az eldugott kis hegyi úton, szívesen beköltöznék egybe még az ilyen hűvösebb napokra is :) A szemerkélő eső miatt a délutánt bent töltöttük, de este anyukámmal átmentünk az Efottra, mert tegnap kezdődött mindössze 20 kilométerre tőlünk. A tavalyi rekkenő hőséghez képest most elég hideg és szeles az idő, nem irigylem a sátrazókat bár az is igaz, hogy bulizás közben észre sem veszi az ember a hideget. Ma a tihanyi levendula fesztiválra megyünk, remélhetőleg gyönyörű lila képekkel tudok jönni legközelebb!

We left for Balaton after my exam on Monday late afternoon. Since it was cold on Tuesday our only program was to go to a friend's weekend house and look at the beautiful landscape. There are so many cute and friendly houses there on this small mountain road that I got in the mood for living in one :) The rain was on and off so we spend the afternoon inside but went to a festival at night with my mom which just started yesterday only 20 kilometers from our hotel. I was there last year and compared to it's extreme hot weather it's rather windy and cold this year so I feel a bit sorry for those who came with a tent. But at the same time when you're having a great time nothing matters! We are going to a lavender festival today so hopefully I will be back with some georgeous purple pictures!
















You Might Also Like

10 megjegyzés

  1. Csak nem Csopakon vagytok? Megismertem a tájat a képről és remélem nem tévedek :) Mi is rengeteg sétálunk arra, mert nekünk Paloznakon van a nyaralónk! Jó pihenést és szórakozást mára :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De bizony Csopakon, jól láttad! :) Annyira szép itt minden, már kiskoromban is jártunk erre, de mindig visszajövünk :)

      Törlés
    2. Lehet valahol majd összefutunk a későbbiekben :)

      Törlés
    3. Csak kiabálj ha meglátsz! :D

      Törlés
  2. ma mész levendula fesztre? de hát az csak hétvégén tartott:O

    ha még itt lesztek hétvégén akkor péntek vagy inkább szombat estére ajánlom füredet azon belül is suncityt ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint kiderült mi nem is a fesztiválra akartunk menni hanem a "szedd magad" nevű kis programra, ahol egy szatyrot adnak és dugig szedheted magadnak a levendulát :) Ezt sikeresen teljesítettük! :D Köszi a tippet, lehet elnézünk!

      Törlés
  3. dejó képek:))) én júl.1-től júl. 6-ig fogok a Balatonon lenni, azon belül pedig Balatonalmádiba lesz a szállásunk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor nektek sokkal jobb időtök lesz mint nekünk, fürödj helyettem is a Balcsiban! :))

      Törlés