6/52 - spinach - pomegranate salad

2/07/2014



Anyukám még tavaly tavasszal találta ezt a receptet és csak úgy áradozott róla a telefonban, miután megcsinálta. Azóta jó párszor elkészítettük és még mindig nagy kedvenc!

My mom found this recipe last spring and she couldn't stop talking about it on the phone after she made it. Since then we made it a lot of times and it's one of our favourites.


Hozzávalók/Ingredients:
  • egy csomag spenótlevél/1 batch f spinach leaves
  • 1 gránátalma/1 pomegranate
  • 4 gerezd fokhagyma/4 garlic cloves
  • 3 szál zöld hagyma/3 green onions
  • ízlés szerint dió/as many walnuts as you like
  • petrezselyem/parsley


Tépkedjük le a spenót szárait, szedjük ki a gránátalma magjait, adjuk hozzá a feldarabolt zöldhagymát és a zúzott fokhagymát. A végén díszítsük dióval és petrezselyemmel. Együk forró fokhagymás vagy sima bagettel :)

Tear off the spinach stems, get the seeds out of the pomegranate and add the cut green onions with the crushed garlic. Top it with walnuts and decorate with parsley. Serve it with hot garlic baquette.


A mennyiségeket nem kell túl komolyan venni, ha nagyon szeretitek a gránátalmát nyugodtan rakjatok bele kettőt is. Mi is kettőt tettünk, de így már nekünk egy kicsit sok volt. A dióból sosem elég és a petrezselyemmel sem spóroltuk, mindenki alakítsa ízlése szerint :)

You don't have to be serious about the given ingredients. If you absolutely love ponegranate feel free to use two. We did as well but we thought it was a bit too much. The same goes for walnuts or the parsley, everyone can alter this to their taste! :)









You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. nyammmmm! :)
    az elmúlt hetekben vagy 5x ettem az egyik török "étteremben" joghurtos spenót salátát (ma is), úgyhogy most spenótos korszakomat élem, szerintem valamikor ki is próbálom ezt a receptet, nagyon guszta.
    (és eszembe jutott, h dió nélkül remek lehet leveles tésztába csomagolt camembert mellé is, úgy már csak a könnyed elemek vannak benne és egy különleges "alap" saliként funkcionál. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, majd szólj, hogy hogy ízlett, én nem tudom abbahagyni :D

      Törlés