13/52 - Bulgur salad

3/28/2014



A mai recept azért nagyon jó, mert amellett, hogy egészséges, főételnek és köretnek is lehet enni. Én ma bulgurt használtam hozzá, de kuszkusszal is ugyanolyan finom, ha még nem finomabb. Sőt akár rizzsel is készíthetitek, ha gondoljátok, de én ma direkt a bulgurt választottam, mert kicsit különlegesebb és sokkal hamarabb kész van, mint a rizs :)

Today's recipe is great because it's healthy and you can eat it as a main dish or a side dish. I used bulgur today but it's just as good with couscous, if not better. I also think you can make it with rice but bulgur is just a little bit more special and it's done faster :)


Hozzávalók/Ingredients:
  • 250g bulgur/ 250g bulgur
  • fél padlizsán/half eggplant
  • fél cukkini/half zucchini
  • 180g olajbogyó(kis zacskós)/180g olives
  • kis túró/a little cottage cheese
  • 30 dkg csirkemell/30 dkg chicken breast
  • 1 kis metélőhagyma/1 little onion
  • 2 gerezd fokhagyma/2 cloves garlic
  • chili/chili
  • bors/pepper

Ha főételnek készítitek, akkor a csirkemellet vágjátok kisebb darabokra, sózzátok és egy gerezd fokhagymával vajon pirítsátok, majd kevés vízzel pároljátok. Ha köretnek készítitek, akkor csirkemell nem kell hozzá :)

If you are making this as a main dish you should cut the chicken breast into small pieces, add salt and simmer it with a clove of garlic.



Öntsünk a bulgurra annyi forró vizet, amennyi épp ellepi és hagyjuk állni lefedve. Jól megszívja magát vízzel és már fogyasztható is!

Poor some hot water on the bulgur and let it be under a cover. It will suck in all the water and will be ready to eat in minutes!


Sózzuk meg a padlizsánt és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután mossuk le és a cukkinival együtt kockázzuk fel. Vajon kicsit pirítsuk meg, majd pároljuk, amíg puha nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit.

Salt the eggplant and let it be for a few minutes. Then rinse it off and cut it into small cubes with the zucchini. Simmer it on some margarin until they get soft. Add salt, pepper, chili and garlic into the mix too.



Ha jó puhák már a zöldségek, adjuk hozzá a metélőhagymát, amit korábban karikákra vágtunk és az olajbogyó is mehet a serpenyőbe.

When the vegetables are nice and soft, add the onion into the mix as well as the olives.


Ezután nincs más dolgunk, mint mindent összekeverni egy tálban. Morzsoljatok egy kis túrót a tetejére, hogy még finomabb legyen!

Only thing left is to mix everything together in a bowl. Put some cottage cheese on top to make it more delicious!


Én ma köretnek csináltam meg, mert rengeteg csirkeszárnyunk volt itthon. Nagyon finom lett a végeredmény :) 

I made it as a side this this time, because we had loads of chicken wings at home. I don't have to say, it turned out delicious! :)



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Sokszor szoktam bulgurt és kuszkuszt használni, de túróval/olajbogyóval még nem kóstoltam. Az a jó ezekben, hogy bármivel el lehet készíteni. Paradicsomot, kápiát vagy kaliforniai paprikát, lilahagymát szoktam bele tenni, de a mentás kuszkusz is nagyon finom. Ezt is ki fogom próbálni, köszi az ötletet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mentást már én is kinéztem, szerintem hamarosan megcsinálom! Örülök, hogy ötletet tudtam adni, remélem ízleni fog! :)

      Törlés