16/52 - Dutch baby pancakes

5/03/2014




 A héten volt egy kis időm főzőcskézni, de azért nem vittem túlzásba, egy egyszerű reggelit készítettem el. Nem kell hozzá sok alapanyag, de ennek ellenére elég nagy mennyiséget kapunk, szerintem 3 ember reggelije is kitelik belőle. Akármelyik gyümölccsel variálhatjátok, az eredeti receptben eperrel és porcukorral tálalták, én most banánnal és almával készítettem el. Az elnevezés egy kicsit csalóka lehet, mert nem egy klasszikus palacsintát kapunk végeredménynek, de ne tévesszen meg senkit a látvány. A tészta nem lesz nehéz, hanem finom levegős és könnyű, nem nehezíti el a gyomrot :)

I had a little time this week so i thought i might as well try a new recipe. I prepared a fun and easy breakfast. You don't need too many ingredients but you get a decent amount of food out of it, i think it's enough for 3 people. You can pair it with any kind of fruit, they served it with strawberries and confectioners sugar in the original recipe and i ate it with banana and apple slices. The dough is so nice, not heavy at all, it's light, airy and doesn't leave your stomach feeling stuffed :)


Hozzávalók/Ingredients:
  • 3 tojás/3 eggs
  • 2 dl tej/2 dl milk
  • 100 g liszt/100 g flour
  • vaj/butter
  • fahéj/cinnamon


Melegítsük a sütőnket 200 fokra. Egy hőálló edénybe vagy tepsibe tegyünk egy kis vajat, majd az előmelegített sütőbe tegyük be, hogy jól felolvadjon. Ezután a többi hozzávalót jól keverjük fel, ha kell egy robotgéppel is rásegíthetünk, hogy csomómentes legyen a végeredmény.

Heat your oven to 200 celsius degrees. Put some butter in a thermostable bowl and place it in the oven so the butter can melt. Mix all the other ingredients together until it's smooth, use a hand mixer if necessary.


Hintsük meg a tetejét fahéjjal. Aki szeretné egy kicsit édesíteni a végeredményt, most tegyen bele egy kis cukrot is. Megsúgom anélkül is nagyon finom :)

Sprinkle some cinnamon on top. If you want to make it a bit sweeter, add some sugar at this point but i can tell you it's equally deicious without :)


Vegyük ki a tálat és öntsük bele a masszát majd süssük 20 percig amíg szép barna nem lesz.

Get the bowl out of the oven, poor everything in it and bake it for 20 minutes




You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. dejóó, ezt tuti megcsinálom :) remélem teljes kiőrlésű liszttel is atom fini :))

    VálaszTörlés
  2. nemrég a díványon volt valami hasonló, "felfújt" féleség, akkor meg is sütöttem, de azzal nem voltam elégedett, ezt is ki fogom próbálni (sőt, ha végre felkel a pasi, megkérdezem, h kér-e édes reggelit és akkor ez lesz a befutó). :)

    VálaszTörlés