17/52 - Ramen

5/09/2014



Ma egy nagyon finom, egyszerűen elkészíthető és (legalábbis számomra) különleges ételt hoztam nektek. A ramen egy japán tésztaleves, ami a két kedvenc dolgomat ötvözi, a levest és a tésztát. Az étel szójaszósszal és gyömbérrel készül, amik keleties ízt kölcsönöznek neki, de azért nem túl extrém; a csirkehusi, hagyma és tojás mindenkinek ismerős lesz benne :)

Today i brought you delicious, easy and special meal. Ramen is a japanese pasta-soup which mixes my two very favourite things: soup and pasta. It is made with soy sauce and ginger which gives it an oriental flavour but it's not too extreme. I'm sure the chicken, onon and egg will be familiar to all of you :)


Hozzávalók/Ingredients:
  • negyed csirkemell/quarter chicken breast
  • 2 hagyma/2 onions
  • 2 tojás/2 eggs
  • 2 leveskocka (1 liter alapléhez)/2 stock cubes (for 1 litre broth)
  • 2 gerezd fokhagyma/2 cloves garlic
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér/1 tsp ground ginger
  • szója szósz/soy sauce
  • Soba tészta vagy Smack tészta/Soba or Smack pasta


Én az egész főzést azzal kezdtem, hogy mindent felvágtam, azért, hogy ne közben kelljen kapkodni. A husit tetszés szerinti csíkokra vágjuk, a hagymát kis karikákra, a fokhagymát pedig fokhagymanyomóval nyomjuk szét vagy akár le is reszelhetjük. 

I started the whole process with chopping everything up so i won't have to rush while cooking. Cut the meat into slices your taste, the onion into small rings and crush the garlic.



A tojást 7 percig főzzük forró vízben, majd szedjük le a héját, vágjuk ketté és a hagymával rakjuk félre. Ezekhez már csak a tálaláshoz lesz szükség.

Boil the eggs for 7 minutes, peel off the shell and cut them in half. You can put them away with the onions, you will only need them when serving.


Főzzétek a tésztát 2 percig majd hideg vízzel öblítsétek át és tegyétek félre. Én mindkettő tésztát felhasználtam, de kicsit sok lett, úgyhogy szerintem másfél is bőven elég bele. Ha Soba tésztát használtok azért jó, mert jár hozzá szójaszósz, így ha nincs otthon és nem akartok csak ennek az ételnek a kedvéért venni, meg van oldva a probléma :)

Cook the pasta for 2 minutes then rinse with cold water and put aside. I used up both pastas but i found it to be too much so i think one or one and a half is enough. If you use Soba pasta you have the benefit of having soy sauce with it. So if you don't have soy sauce at home and you don't want to buy it just for this meal, your problem is solved :)


A két leveskockából készítsetek 1 liter alaplevet majd a fokhagymát az egy kanál gyömbérrel kevés olajon pirítsátok meg. Ha ez megvan adjátok az alapléhez a fokhagymát és a husit, majd 30 percig fedő alatt főzzétek. A 25. perc körül adjátok hozzá a szójaszószt, a mennyiség teljesen ízlésfüggő. Ha túl erősnek érzitek, egy kis cukrot is hozzáadhattok.

Make 1 litre broth from the 2 stock cubes. Meanwhile toast the garlic with the ginger on a small amount of oil and when you are done put it in the broth with the meat. Cook for 30 minutes under cover and add soy sauce to taste around the 25th minute. If it's too strong for your taste, add some sugar.


Végül a főtt tojásokkal és a friss hagymával tálaljuk!

Serv with eggs and fresh onion!



You Might Also Like

2 megjegyzés