18/52 - Mac and cheese light

5/24/2014Imádok mindenféle tésztát és szerettem volna valami újdonságot kipróbálni. Tetszett, hogy kétféle sajtot kell kombinálni a receptben és bár a túró számomra kicsit meglepő összetevő volt, végül nagyon finom ebédem lett :) Gyorsan kész van, bárki el tudja készíteni és valljuk be, mindenki szereti a ropogós sült sajtot az ételek tetején:)

I love all kinds of pasta and i wanted to try something new. I liked that you need to mix two different kinds of cheese and even though cottage cheese seemed like an odd ingredient, i got a delicious meal at the end. It's so simple and fast, everyone can make it, and let's be honest, who doesn't love some crispy cheese on top of their food? :)


Hozzávalók/Ingredients:
 • 250 g penne tészta/250 g penne
 • 250 g túró/250 g cottage cheese
 • 2 csomag parmezán sajt/2 packs of parmesan cheese
 • 100 gramm cheddar sajt/100 g cheddar cheese
 • spenótlevél/spinach leaves
 • paradicsom/tomatoes
 • petrezselyem/parsley


Melegítsük a sütőt 200 fokra. A tésztát főzzük meg majd ha kész tegyük félre. Amíg fő reszeljük le a cheddar sajtot és keverjük össze a túróval és az egyik csomag parmezán sajttal.

Preheat oven to 200 celsius. Cook pasta according to package directions, drain and put in a large bowl. Meanwhile shred the cheddar and combine it with the cottage cheese and on pack of parmesan.Ha kész a tésztánk keverjük össze a sajtokkal és tegyük át egy hőálló edénybe. Sózzuk, borsozzuk.

When the pasta is done, mix it with the cheese and put in baking dish. 


A maradék parmezánt keverjük össze a petrezselyem letépkedett leveleivel és szórjuk egyenletesen a tészta tetejére. Ezután mehet 10 percre a sütőbe alufóliával lefedve. A 10 perc után vegyünk le a fóliát és pár percig még süssük, hogy ropogós legyen a teteje.

Mix the other ppack of parmesan with the parsley leaves and sprinkle evenly on top of the pasta. Now you can put it in the oven for 10 minutes under cover. After 10 inutes take off the cover and bake for a few more minutes, until the top gets crispy.Tálaljuk spenótlevelekkel és paradicsommal!

Serve with spinach leaves and tomatoes!

You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. Karin, már sokszor írtam, h ez nyammmmm, de ezt aztán 100%, h valóban elkészítem! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Akkor hajrá, nekem nagyon bejött, örülök, hogy neked is :)

   Törlés
 2. Nyelek nagyokat, pedig nemrég ebédeltem :D Nagyon guszta, életem a zöldség, a tészta és a parmezán bármilyen kombinációja :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó akkor ez nagyon neked való, olyan jó egyszerű is ráadásul és sok lesz belőle, lehet rájárni :)

   Törlés