Christmas market in Budapest

11/30/2014



Sosem voltam még a budapesti karácsonyi vásárban, így pénteken este, rögtön, miután megnyílt kinéztünk. Teljesen elvarázsolt a hangulat, a rengeteg fény és illat. Nem voltak túl sokan, így jól szemügyre tudtuk venni a kínálatot, de azt tanácsolom éhes hassal ne induljatok neki, mert nehéz kibírni, hogy ne vegyen valamit az ember. Nekünk sikerült végül üres kézzel hazajönni, mert az árak kicsit elrettentőek voltak, a külföldi turisták viszont biztos jót ettek-ittak. Annyi baj legyen, itthon csináltam hagymalevest és bár nem cipóból ettük, ugyanolyan finom volt - ha nem finomabb, mint ha kint vettük volna - tized annyiért :)  

I've never been to the Christmas Market in Budapest before, so we decided to pay it a visit on Friday, right after it'd opened. The atmosphere, the lights and the smells were just magical. There weren't too many people so we had room to discover everything and one advice i can give you is that you don't leave home without eating something. It's hard to resist buying something delicious, although we managed to come home empty handed after checking the prize tags. I'm sure the turists had a nice dinner there and as soon as we got home i made onion soup as well. We may not have eaten it out from a bun, but it tasted just as good - if not better - for only a fraction of the prize :)













You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Csodaszép képek Karin:))) Én is imádok fotózni, de este/éjjel még nem próbáltam, nem is tudom hogy kell. Van egy Canon 1000D-m, pedig azzal biztosan szuperül lehet! Neked milyen géped van, hogyan csináltad, hogy ilyen szép bokeh lett a képeken? Köszönöm előre is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Nekem egy Sony alpha 200-am van, amivel általában állványról szoktam este fényképezni. Ha megfigyeled a kis kompakt gépek jól "viselik" a sötétet, arra tervezték őket, hogy bárki egyszerűen tudjon este is képeket csinálni, egy komolyabb gépnél sokszor viszont állvány szükséges este, mert a kevés fény miatt lassabban kattintja el a képet (több idő kell neki, hogy elég fényt gyűjtsön) ilyenkor pedig amíg nincs kattanás bemozoghat a kezünk és homályos lesz a kép. Most a vásárban szerencsém volt, mert nagyon ki van világítva, úgyhogy nem kellett állvány, bár sokszor többet is kattintottam, mire éles lett a kép. Legtöbbször este automata fókuszra rakom a gépet, de ahhoz, hogy a fények ilyen szépek legyenek átállítom manuálisra, így az objektíven tudom tekerni, hogy mi legyen éles és mi homályos. Egyszerűen a fényeknél homályosra tekerem és ezzel ilyen hatást lehet elérni. Remélem segítettem :)

      Törlés