Decoration ideas

11/27/2014



Már majdnem fél éve, hogy Budapesten lakom és lassan, de biztosan sikerül a lakást belakni. Helyükre kerültek a függönyök, bútorok és nem sokára szőnyegekkel is büszkélkedhetünk. Viszont a lakást igazán a részletek teszik otthonossá és én serényen dolgozom azon, hogy minél több apróságot csempésszek az életterünkbe. Ezekből mutatok most párat, hátha ti is inspirálódtok belőlük és ezzel hozzájárulhatok ahhoz, hogy a ti lakásotokból is igazi kuckó váljon!

It's been almost 6 montsh since i've moved to Budapest and we're getting closer and closer to make our place feel like home. All the curtains and furniture is in place and soon we'll have carpets and rugs as well. Besides all of this, i think what makes a place feel your own lies in the details and i'm working hard to get those last bits and pieces. I'll show you a couple of these now and hopefully you'll get inspired and this will help you create a lovely nest of your own as well!


A hidegebb idő beköszöntével nálam automatikusan előkerülnek a gyertyák és mivel én jobban szeretem az öngyújtó helyett, klasszikusan gyufával meggyújtani őket, a végén az ágy alól is gyufásdoboz kerül elő. Általában minden gyerty/gyertyacsoport mellé szeretek belőlük rakni, hogy kéznél legyenek, ami olyan hatást kelt, mintha valaki nem rakta volna el a helyére. Arra gondoltam, hogy ha egységes külsőt adok nekik, inkább dekorációnak tűnnek, mintsem kint felejtett használati tárgynak. Én innen töltöttem szerkeszthető mintát, a betűket pedig minden szoba kezdőbetűjére változtattam, így például van K(onyha), N(appali) vagy H(álószoba) is.

As cold weather approaches, i tend to crowd the house with candles and since i prefer lighting them with candles rather than a lighter, at the end of the day i'm fishing matchboxes even from under the bed. Usually i put a matches next to every (bunch of) candle(s) to keep them handy but it creates the feeling, someone just left them there. I thought that maybe if i give them a similar look, they will be more of a decoration than things left unorganized. I downloaded an editable template from here and changed the letters to the first letter of each room. I have K for kitchen, N for the hungarian word for living room and H for bedroom, which is also the hungarian alternative.



Ősszel rengeteg színes, levélből készült vagy azt imitáló koszorú ötlettel lehet találkozni, de én egy olyat szerettem volna, ami az évszak elmúltával is díszítheti a lakást. Volt pár fölösleges, egyetem alatt kinyomtatott törvényem, amit már semmire nem lehet használni aminek a lapjait (A4) hosszában 4 részre vágtam, "s" alakban összehajtottam, összetűztem és lyukasztottam mindegyikre egy lyukat. Ezeket felfűztem egy drót koszorú alapra, amit én formáztam, de hobby boltban előre készítetteket is lehet kapni. Mindegyik lapot ragasztópisztollyal összeragasztottam, némelyiket az alaphoz is rögzítettem. A részletes útmutatót itt találjátok, én is innen vettem az ötletet. Kb. 300 lap kellett ahhoz, hogy egy ekkora koszorút kapjak végeredménynek. Megjegyzem kevesebb is elég lett volna és éppen azért mert túl nagynak tituláltam a végeredményt, inkább csigavonalban hajtottam össze.

There are so many autumnal wreath ideas on the internet, but i wanted to create something that will serve it's purpose just as well in any season. I had some hungarian bills printed out for law school, that i can no longer use, so i cut the pages (A4) vertically
into 4 pieces, folded them into an "s" shape, stapled them and punched a hole in each and every one. I than staggered the pages back and forth on the ring and used my hot glue gun to secure them to the ring and a little between each page to keep then adhered together. YOu can find the tutorial here, this is where i got inspired. I needed aprox. 300 pages to create the wreath but note that you can make this from less as well. I personally find it big as well, this is why i ended up with this spiral form wreath instead of a regular one.



A koszorúra egy másik variáció  a potpourri-s változat. Vettem egy koszorú alapot (Obi, Praktiker, papírboltok és hobbyboltok is árulják) és egy csomag potpourrit. A különböző szárított leveleket és magokat különválogattam, vettem még hozzá kis tobozokat és ragasztópisztollyal addig ragasztgattam őket, amíg minden látható helyen be nem fedtem az alapot. Karácsonyra gyönyörű lehet arany színben, de a boltokban annyi félét találunk, hogy minden évszakra lehetne készíteni :) Takarékosabb megoldás ősszel az utcán talált gesztenyét, tobozokat, magokat ráragasztani!

Another variation for a wreath is the one made out of potpourri. I bought a base and some potpurri. I divided the different leaves and seeds, bought some decoration pine-coans and with a hot glue gun i glued them to the wreath, until it was fully covered. It should make a gorgeous Christmas centerpiece in gold but there are so many colours that you can create one for every season :) A cheaper alternative would be to collect leaves and seeds in the fall and glue them into a wreath!


Remélem sikerült néhány ötletet adnom, holnap pedig már a Karácsony felé kanyarodva megmutatom, hogy milyen adventi kalendárt csináltam idén!

I hope i gave you some ideas and since Christmas is getting closer, i'll show you the advent calendar i made this year!

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. A koszorúk is nagyon ötletesek, de arra sosem gondoltam volna, hogy ilyen menő lehet egy gyufásdoboz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az a kedvencem és annyiféle ötlet van a fejemben, hogy miként lehetne még feldobni őket! :)

      Törlés
  2. Nekem is a gyufásdoboz tetszik nagyon, olyan kreatív és mutatós! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokat javított a lakás összképén, nagyon tetszenek nekem is! :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszett a bejegyzésed :)
    nézz be hozám, bár még nagyon új vagyok
    http://stylespiration.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, be fogok kukkantani! :)

      Törlés
  4. Ilyen koszorút én is tervezek készíteni, csak sajnos egyéb teendők miatt még nem jutottam el odáig. A potpourrit hol és mennyiért vetted? Én a Tescoban tervezek szétnézni. A kis tobozokat is Obi-ban lehet kapni, vagy az virágboltból van? A színvilágot én is hasonlónak képzelem el, a tied igazán szép lett.
    A gyufásdoboz díszítők nagyon ötletesek, ugyan nem sokat gyertyázom, de ezért érdemes egy-két dobozt széthagyni.:) Sima fehér lapra kell nyomtatni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a Tescoban vettem a potpourrit, ott kétféle méretből is tudsz választani az ára sem vészes :) A tobozokat a a Westenben a Kreatív Hobbyban vettem, de szerintem másik hobbiboltban is lehet is kapni! Örülök, hogy az enyém tetszik :)

      A gyufásdobozra való mintát sima fehér lapra nyomtattam, igen :)

      Törlés