38/52 - Chicken-red onion quiche

12/28/2014



Ha az ünnepek után dugig vagytok a zsíros, nehéz ételekkel és már sütihegyekkel álmodtok, dobjatok össze egy könnyű quiche-t ebédre, higgyétek el, felüdülés lesz! Ezt a változatot még kb. 1 hónapja készítettük el egy nosalty-s recept alapján, de ha rákerestek, ezer meg ezerféle változatot találtok; mi a lilahagymás-csirkés változat mellett döntöttünk :)

If you are fed up with all the christmas food and you are dreaming with cookies, make a light quiche, i promise you it will be a treat! We made this one abouth a month ago from a recipe found on Nosalty, but if you look around you can find a thousand variations, we voted for the red onion-chicken flavoured :)


Hozzávalók/Ingredients:

A tésztához/For the dough
  • 30 dkg liszt/30 dkg flour
  • 15 dkg vaj/15 dkg butter
  • 1 csipet só/pinch of salt
  • 0.5 dl hideg víz/0.5 dl cold water
A töltelékhez/For the filling
  • 3 db lilahagyma/3 red onions
  • 2 db csirkemelle filé/2 chicken breast fillets
  • 3 db tojás/3 eggs
  • 200 ml főzőtejszín/200 ml cream
  • só, bors/salt, pepper
  • 1 ek olaj/1 tbsp oil
  • 2 gerezd fokhagyma/2 cloves garlic



A tészta hozzávalóit keverjük össze és gyúrjunk belőle tésztát. Nyújtsuk laposra és formáljuk úgy, hogy a tálunkba passzoljon. Én behajtogattam a széleket, így szerintem a végeredmény is sokkal szemet gyönyörködtetőbb lett :)

Mix all ingredients for the dough and knead them together until you get a uniform paste. Stretch the dough until it becomes thin and fits your bowl. I curled up the edges which makes the result even more eye catching :)


A 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig süssük a tésztát, majd vegyük ki és töltsük meg az előzőleg felszeletelt és olajon megpirított csirkével és hagymával. 

Bake the dough in a preheted oven for 15 minutes on 180 celsius degrees. When the time is up, fill it with the previously cut chicken and onions.



A szószhoz keverjük össze a tojásokat, a tejszínt és az összenyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk majd visszatesszük a sütőbe és addig sütjük amíg megszilárdul és aranybarna lesz.

For the sauce, mix the eggs, cream and crushed garlic, add salt and pepper to taste and put back into the oven. Bake until it hardens and becomes golden brown.




You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Nagyon jól néz ki! mindig megéhezem, amikor a receptes bejegyzéseidet olvasom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még szerencse, hogy dugig ettem magam az ünnepek alatt és nem éheztem meg, amikor szerkesztettem a képeket :D Örülök, ha tetszik, remélem ízleni is fog, amikor elkészíted :)

      Törlés
  2. Annyira imádom a receptjeid! Ez is nagyon tetszik, ráadásul mostanában rá vagyok kattanva a hasonló kajákra. Két kérdésem lenne: a csirkemellett előtte lepirítod vagy simán nyersen dobod a tésztára? És akkor mennyi csirkemell filét is raksz bele? Egy akkora darabkát, ami aa képen van? :) nagyon megéheztem most basszus.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, hogy tetszenek, a jövőben is hasonlóakkal szeretnék készülni :)
      Két kisebb csirkemellet használtam fel csak a képre nem fért volna szépen a másik, a hagymát és a csirkét is meg kell pirítani csak kimaradt, de már pótoltam, jó hogy észrevetted! :)

      Törlés