January favourites

2/11/2015




A január elrepült és lassan február közepén járunk, de remélem még nem túl késő visszatekintenem az előző hónapra :) Ezúttal is próbáltam minden területről összeszedni a kedvenceket, egy kis ékszer, egy kis testápolás, de ha izgalmas sorozatra vagy pörgős zenére vágytok, akkor sem maradtok javaslatok nélkül :)

January was gone in the blink of an eye, and we are almost at the middle of February but i hope it's not too late for me to look back on the previous month :) I, again tried to find favourites from all categories, a little bit of jewellery and skincare, but if you're looking for some killer beats or a great serie, i won't leave you empty handed :)


Mostanában sokkal jobban szeretem, az egyszerű, letisztult, alig észrevehető ékszereket, így a gyűrűkkel sincs ez másképp. Alkalomadtán én is szeretek nagyon darabokkal kísérletezni, de a hétköznapokon mindenképp a kevesebb több elvet követem. Ezeket a H&M-ben vettem, és bár semmi bajom a bizsuval, fájni fog a szívem, amikor elkopnak, ezért a jövőben jó lenne aranyból megtalálni a legszebb darabokat :)

Nowadays i prefer simple, clean and almost invisible jewellery, which applies the most to rings. Every now and then i like to experiment with bolder pieces but all in all i follow the less is more rule. I bought these rings in H&M and although i have no problem with imitation pieces, i will be sad when they loose their colours and i'll have to throw them out, so i'll be glad to find real gold alternatives :)


A gyűrűkhöz hasonlóan ez is egy nagyon egyszerű darab, amit a betű tesz egyedivé. Akár minden nap tudnám hordani, jól illik elegáns és kevésbé ünnepi ruhadarabokhoz is. Csak a medált vettem meg, így olyan láncra rakom, ami éppen tetszik.

Just like the rings, this is a simple piece as well, and what makes it unique is the letter. I would be able to wear it every day, it suits most types of clothing. I only purchased the pendant so i can wear it with the necklace that suits my mood the best!


Erről a termékről már korábban is írtam és biztos vagy benne, hogy ezer helyen olvastatok már róla, így nem ereszteném bő lére a dolgot. Magát terméket nagyon szeretem és majdnem minden nap használom, a januári kedvencem az 'On and on Bronze' árnyalat lett. Gyönyörű arany és bronz keveréke, őszre, télre maga a tökély, de szerintem nyáron is hasznát fogom látni. :)

I've been previously writing about this product, and i'm sure all of you know it by now, so i won't be too long with this one. I truly love this cream eyeshadow and use it almost every day, my January favourite is the 'On and on Bronze' shade which is a beautiful mixture of gold and bronze. It's perfect for autumn and winter, but i'm sure it'll be of great service in the summer as well :)


Születésnapomra kaptam ezt a csodát (Oriflame ajakbalzsam) és nem is járhattam volna jobban! Szuperül hidratál és több óra elteltével is érzem a hatását. Akkor is számíthatok rá, ha nagyon száraz a szám és a kívánt hatás eléréséhez nem kell millió rétegben felkennem. Kicsit fényesebb, mint a többi balzsam, de engem egyáltalán nem zavar, még így sem kelt szájfényszerű hatást. Az illata pedig az egyik legjobb, amit próbáltam; kókuszos :) Csak azt sajnálom kicsit, hogy ilyen a kiszerelése, mert ha egy kicsit hosszabb a körmöm, akkor már nehéz elkerülnöm, hogy ne menjen alá. Ettől függetlenül ez all time favourite lett nálam!



I got this miracle worker for my birthday and i couldn't be happier! It's amazing in hydrating my lips and i'm able to feel it working even hours after i applied it. It makes my lips soft even if i have the driest ones in town, and there's no need to pile it up in 1000 layers for it to work. It has a bit more shine to it than most lipbalms, but i don't mind, because it still doesn't look like a lipgloss. The scent is the best i've tried so far; coconut. The only downside is the packaging, because if i have my nails a bit longer, it's hard to avoid getting the product underneath. Still, this Oriflame lipbalm made it to my all time faves list!


Ez az első micellás vizem, tovább már nem halaszthattam a kipróbálást, mert a csapból is az folyt, hogy ez mennyire jó. Nagyon meg voltam elégedve a krémesebb állagú sminklemosómmal is, de ez a víz ha lehet még jobban végzi a munkáját. Egyet sajnálok csak, hogy nagyon hamar elfogy, mivel nem tudom olyan egyenletesen eloszlatni az arcomon, mint egy krémesebb állagú lemosót, többször is löttyintenem kell belőle a vattapamacsra. Szépen leszedi a szempillaspirált is, de észrevettem, hogy dörzsölés helyett, akkor fejti ki a legjobb hatást, ha pár pillanatig a szememen hagyom, és ezután törlöm le.

This is my first micellar water because i couldn't postpone trying it out any longer. Everyone was raving about them so i thought this is the time to put it to the test. I really enjoyed my cream makeup removers but if i' not mistaken, this does the job even better. Only thing i don't like, is that it runs out way faster, because i can't distribute it as evenly as the cream ones on my face, so i have to pour a lot more from the bottle. It's great at removing mascara as well, but i found that it does the job the best, if i leave the cotton pad on my lashes for a few seconds, let it work it's mircle, and then rinse!



Egyáltalán nem mondanám magam Taylor Swift rajongónak, eddig csak a híresebb számait ismertem a rádióból, de a stílusváltását követően, egyszerűen nem tudom abbahagyni az új album hallgatását. Szó szerint minden nap meghallgatok belőle egy számot legalább, van, hogy főzés vagy fürdés közben az albumot is berakom. Eddig még az sem fordult elő, hogy minden szám tetszett volna egy albumról, de most az összesben megtaláltam azt, amiért szívesen hallgatom. A két kedvencem épp most a 'Wild dreams' és a 'Wonderland'. 

I won't consider myself a huge Taylor Swift fan and up until recently, i only knew her more popular songs from the radio. Ever since she shaked up her style and came out with her new album '1989', i can't stop listening to it! I listen to one or more songs from the album literally every day or just put on the whole album when i'm cooking. I never listened to an album where i liked all the songs but right now i love all of them for different reasons. My two favourites right now are 'Wild Dreams' and 'Wonderland'.


Munkatársak hülyéskedéséből indult az egész instagram profil és mára már úgy kinőtte magát, hogy több, mint 230 ezer követője van. Szerintem nagyon vicces, hogy egy (mű) csontvázat öltöztetnek fel, garantálom, hogy titeket is jó kedvre derít :)

The whole instagram profile started out as a joke among colleagues and it became so popular, that it has more than 230k followers. I find it amazingly funny that they dress up a fake skeleton, and i'M sure she will make you smile as well :)


Az első évadnál járunk, én konkrétan addig néztem, amíg volt új rész, komoly függőséget okoz. A főszereplők joghallgatók és ahogy az a címből is kiderül, egy gyilkosságot szeretnének eltussolni. Ez a fő szál, de emellett minden részben a büntetőjog előadás keretében, aktuális bűnügyekkel foglalkoznak és tanárukat - aki egyben ügyvéd is – segítik ezek megoldásában. Hihetetlen izgalmas sorozat, garantálom, hogy ha belekezdtek, alig tudjátok majd abbahagyni :)

There's only one season from this madness but i literally watched it until i had episodes left. The main characters are law students who try to get away with a murder. This is the main story line, but as their task in criminal law class, they deal with actual crimes and are helping their professor - who is a lawyer as well - to solve them. Incredibly exciting serie, i guarantee, if you start to wathc it, you wouldn't be able to stop!

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. az Oriflame-es ajakbalzsamot én is imádtam, nekem kakaós illatban volt.és meglepően sokáig bírta, nem rég fogyott el.a tégelyét viszont imádom, így tettem bele egy nagy kanál kókuszzsírt,kis kakaóport, és minimális kakaóvajat.csodás ajakápoló fillérekből! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötlet újratölteni, lehet én is ezt fogom tenni, amikor kifogy! :)

      Törlés
  2. Taylor Swift albumát imádom én is, évet óta az első amit CD formában is beszereztem. Nem lehet megunni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy más is így rá van kattanva, nem csak én. Megyek is meghallgatom az egyik számot :D

      Törlés
  3. A How to Get Away with Murder fantasztikus sorozat, még az első epizódnál kapcsolódtam be és azonnal magával ragadott, alig vártam a következő részt, ez a hosszú szünet pedig csak még jobban felcsigázott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is alig vártuk, hogy jöjjön a következő rész, aztán meg elfelejtettük :D Most viszont 2 részt tudtunk egymás után nézni :)

      Törlés
  4. Az Oriflame-es balzsamot próbáld a körömháttal (van egyáltalán ilyen szó? :D ) kihúzni, úgy nem megy alá. :) Hosszú körmös tapasztalat. :) (Ha véletlenül elfogyna vagy kell egy a másik táskába/munkahelyre/bárhova, akkor próbáld ki a cseresznyés változatot is, eszméletlen. :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú ez jó ötlet, értem én mire gondolsz a körömháttal :D Mindenképp a cseresznyésre is ránézek, ebből sosem elég! :)

      Törlés