My fitness - part 1

2/21/2015




Többen jeleztétek, hogy érdekelne titeket, hogy sportolok valamit, ezért összeszedtem minden mozgással kapcsolatos dolgot, ami eszembe jutott, hátha segítségetekre lesz és megjön a kedvetek hozzá nektek is!

More of you told me, that you'd be interested in hearing what i do to keep fit, so i gathered everything regarding exercise that i could think of and may inspire you as well to get fit!



Amíg Szegeden laktam aerobic órákra jártam el, össze-vissza, max. 3x egy héten a barátnőmmel, ez teljesen elég volt a mozgásigényemnek, viszont Budapesten nem ismertem egy helyet sem és társaságom sem akadt, ezért elkezdtem az interneten kutakodni, jó otthoni edzések után. Kipróbáltam a jógát, de szerintem ezzel jobb tanárhoz járni, Rubint Réka tornavideóit is párszor végig szenvedtem, de túl monotonnak tartottam és nem volt kedvem csinálni. Itt mondom, hogy olyan mozgásformát keressetek, amit szívesen csináltok, mert egy átdolgozott nap után nagyon nehéz rávenni magunkat valami unalmasra és ráadásul ha nem szívesen csináljuk, nem is lesz akkora eredménye a dolognak :) Ez alapján próbáltam megkeresni a nekem legjobb mozgásformát és végül rátaláltam Cassey Ho-ra, aki a Blogilates nevű Youtube csatornát „vezeti”. A pilatest ötvözi kardióval, egyedi mozdulatokat csináltat a tornázóval, ami nekem hatalmas felüdülés volt a tornaórák megszokott felülései és lábemelései után.

As long as i lived in Szeged, i visited aerobic classes with a friend 3 times a week, which totally fulfilled my need of exercise. When moving to Budapest, i didn't know any good places and all my friends stayed in Szeged, so i started to search the internet for the best at home workouts. I tried yoga but i think you need a teacher to get the moves right and i also went through a hungarian fitness instructor's videos but i found them monotone and boring so i lost interest. You might as well choose something you love to do, because it's even harder to get yourselft to do something boring after a long day of work, and if you're not interested in what you're doing, the results won't be coming either :) This was my guidline to find the perfect fit, which led me to Cassey Ho, a Youtube fitness instructor, with the channel called Blogilates. She mixes pilates with high intensity workouts which creates unique movements. These were especially refreshing for me.


Számomra az okozta a legnagyobb gondot, hogy mindenhonnan azt hallottam/olvastam, hogy a kardio gyakorlatok mellett erősíteni is kell a legjobb eredmény érdekében, viszont nem tudtam, hogy hogyan kombináljam össze a gyakorlatokat, miből mennyit és egyáltalán mit kell csinálni. Cassie több éve rak fel videókat, így annyi összegyűlt már, hogy minden hónapra össze tud állítani egy edzéstervet. Így semmin nem kell gondolkozni csak követni az aznapi videókat. Egyik nap lábra, másik nap hasra, karra erősítünk, közben kardio napokat is beiktat és egy napot a nyújtásnak is szentel. Soknak tűnhet, hogy minden nap csinálni kell, eleinte én is csak minden másnap edzettem, most már ráálltam arra, hogy öt napot tornázok és 3 videót csinálok a napi 5-ből. Így nem tűnik annyira félelmetesnek a mennyiség, viszont jó érzés, hogy aznap is mozogtam valamit. (kb. fél órát) Sőt, most már ha kimarad egyenesen hiányzik. Nem szoktam megunni, mert mindig más videók vannak, tehát az egy témára összegyűjtött videókat is mindig variálja. Megmutatom a januári naptárat, én fotószerkesztőben szoktam becsillagozni, hogy melyik videót csináltam meg aznap, így ez is motivációt ad, az edzés végére pedig kellemes levezető nézni, hogy aznap mennyit haladtam :)A naptárat azok érik el, akik feliratkoznak a hírlevelére, teljesen ingyenes ez és a videók is! Lehet a stílusa valakinek idegesítő, én szeretem, hogy „beszélget”, mesél közben és nem csak azt hallom, hogy ’csináld’ vagy ’még öt, négy, három..’ Érdemes kipróbálni, kezdőknek külön naptárat állított össze és a mozdulatoknak is van „kezdő” verziója, így nem csak az tudja csinálni, aki szuper fitt!

The biggest problem for me was that you are supposed to mix strenghtening exercises with cardio for the best result, but i had no idea how to combine the two, or even, what exercises to choose. Cassie makes videos for years, so she had enough to make monthly calendars, telling you what to do each day. The videos vary every day depending on the focus point: legs, arms, stomach or cardio type movements as well as a day for stretching. It may seem a lot at first, to work out every day, and in the beginning i only did the videos every 2 or 3 days. Nowadays i work out 5 days a week, and do 3 videos out of the daily 5. (this is about 30 minutes) This way the amount of exercise doesn't seem too scary and it feels good to know i moved a little that day as well. If i don't do a day of workout i truly miss it! Fortunately i don't get bored with it because the videos are different every time, so the videos for one "theme" (for ex. legs) aren't the same, week by week. I show you the January calendar. I usually use a photo editor to mark the workouts i've done, which is a good motivation and shows how much i've achieved so far. The calendar is available for those who are subscribed to Cassie's emails, which is totally free! Maybe some of you find her style annoying, but i like that she makes "conversation" and not only telling you how many squats you have left. She also has a calendar for beginners so don't be afraid to try her moves out, everyone has a chance :)


Lefényképeztem azt is, hogy miben edzek. A sportmelltartó, ami szerintem az egyik legfontosabb edzés közben, az enyémet a H&M-ben vettem. Egy Adidas nadrágom van és Nike Free Run cipőm. Igaz ezt futáshoz tervezték, de a puha talpa miatt ugráláskor nagyon kényelmes. Ha hidegebb van egy felsőt is húzok, ezt kifejezetten edzéshez tervezték, a Lidle-ben vettem, amikor egy külön hetet szenteltek mindenféle edzéssel kapcsolatos kütyünek, ruhának és kiegészítőnek. Már csak egy jó tornamatrac hiányzik, de még nem találtam meg azt, ami ár-érték arányban a legjobb lenne!

I took some pictures of my workout clothes as well. The most important in my opinion is a sport's bra, i got mine in H&M. I have a pair of Adidas pants and Nike Free Run shoes. They're originally for running but since it's extra soft, i like to wear them during workout when jumping around. If the weather is colder, i wear a top, this one is made especially for working out. The only thing missing is a good mat, but i haven't found the one i like regarding the price and quality.




Azt, hogy mit eszek edzés előtt/után egy másik bejegyzésben osztom meg, mert már így is túl hosszúra nyúlt a beszámoló! Kérdezzetek, ha esetleg valamit kihagytam és érdekelne titeket!

I'll share what i eat before/after workouts in another post, because this one is getting way too long. Feel free to ask questions if i missed something and you're interested!

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Én is az ő videóit csinálom minden nap, egyszerűen imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, mástól még nem hallottam, hogy tényleg csinálja Cassey "naptárát", mindig csak külföldi oldalakon olvastam a követőkről. Nagy pacsi! :)

      Törlés
  2. Úgy tűnik én vagyok az egyetlen, akinek ez nem jött be. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én több mindenkitől hallottam, hogy nem bírják nézni, ne izgulj :D

      Törlés
  3. Szia Karin,

    nem kicsit lepődtem meg, hogy ismerősre bukkantam itt, felületesen át is lapoztam a blogodat, nagyon szuper, irtó jók a képeid, gratulálok!! :)

    Én is nagy életmódváltásban vagyok november óta, ha nem jutok el spinningre, akkor én a laptopomat választom edzőnek, ilyenkor általában 30 perces cardio-kat választok a FitnessBlender csatornáról, de sokkal jobban elfáradok, mint egy rendes edzőtermi óra után.

    Jövök még máskor is Hozzád,
    puszillak,
    Nagy Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm a sok kedves szót, bizony itt vagyok már 3 éve! :)

      Én is ismerem a FittnessBlendert, sok videójukat csináltam, de végül nekem Cassey volt az, amit sosem untam meg. Azért ők is elég jól megdolgoztatnak, az már biztos!

      Várlak vissza, örülök, hogy idetévedtél :)

      Törlés