Discover Budapest | coffee | My Little Melbourne

4/02/2015



Ezzel a bejegyzéssel egy új sorozatot szeretnék elindítani, aminek a Discover Budapest nevet adtam. Mivel én is csak most ismerkedem a várossal gondoltam bevonlak titeket is az élménybe, és ha olyan helyre tévedek, ami nagyon megtetszik, azt a blogon is megosztom. Páran egyébként is írtátok, hogy érdekelnének titeket az ilyen témájú bejegyzések, mert ti is költöztök például, úgyhogy az én kalandvágyamat és a ti kíváncsiságotokat is kielégítve, remélem érdekes bejegyzések születnek :) Több kategóriát is terveztem, a mai egyértelműen a kávé, de ahogy magamat ismerem megfordulok majd pár leveses helyen és a tésztázók sem maradhatnak ki! Amint jobb idő lesz tuti pár kiülős helyet is meglátogatok, de ha úgy adódik akár kirándulóhelyekről is be szeretnék számolni.

I want to start a new serie with this post and i named it Discover Budapest. Since i'm still getting to know the city, i thought i'll bring you along and if i find a place i really like, i'll share it here. There were already some of you who told me, they're interested in posts like this, because you are moving for example, so i hope these little introductions will satisfy your curiosity and my adventurousness :) I planned a few categories, today's is obviously coffee but as i know myself, i'll sure be visiting some pasta place and a good soup kitchen! As the weather gets better i'll be checking some outdoor places and if i stumble upon a nice hiking trail, i'Ll make sure to tell you as well.


A My Little Melbourne egy hangulatos, aprócska kávézó Budapest szívében, a Madách téren. A kávézni vágyók az emeleten, jó időben kint, a kávézó előtt foglalhatnak helyet. Nekem nagyon tetszik a modern, de barátságos berendezés, már-már külföldön (esetleg Ausztráliában) érzem magam ha betérek hozzájuk. Az eladók mindig kedvesek és kérésre ismertetik a különleges kávéválasztékot, így az is el tud igazodni, aki nem akkora kávéspecialista :) A kávék mellett szendvicseket, sütiket és Keep Cup-okat is árulnak.

My Little Melbourne is a tiny coffee shop, located in the heart of Budapest, at Madách Square. Coffee lovers can sit on the gallery or outside the shop when the weather is nice. I really like the modern yet friendly environment, it almost makes me feel like i'm abroad (maybe in Australia). The baristas are always friendly and if you'd like, they explain all the coffe specialties if you're not a big expert :) Besides coffee, they sell sandwiches, cakes and Keep Cups as well.


Az árak nem éppen a legolcsóbbak, de teljesen megfizethetőnek tartom a helyet, ha azt nézzük, hogy minőségi alapanyagokból dolgoznak. A belvárosban megszokott árakhoz képest nincsenek elrugaszkodva, így ha egy jó kávéra vágyunk, tuti ide megyünk, főleg, hogy 2 percre lakunk a helytől :) 

It isn't the cheapest place but it's totally affordable, especially if you think about the quality ingredients they use. I think they have regular downtown prices, so if we desire a good cup of coffee, we choose this place. It's only a plus that it's so close to where we live :)


A kiválasztott kávéhoz szabadon válogathatunk többféle cukorból, tejből, de még agave szirupot is láttam náluk egyik nap, így aki a különlegesebb dolgokat szereti, annak sem kell lemondania az élvezetekről. Külön plusz pont, hogy vizet sem kell külön kérni, a pulton levő üvegből bármikor van lehetőség tölteni.

You'll find different types of sugar, milk and even agave syrup for your coffee of choice, so if you're into more than just white sugar, you won't be disappointed. It's only the icing on the cake for me, that you don't have to ask for water. Everyone is free to poor from the bottle on the counter.


Ha a környéken jártok, nézzetek be, hétfőtől péntekig reggel 7-től este 7-ig, szombaton 9-től 5-ig és vasárnap 10-től 4-ig várnak mindenkit :)

If you're in the neighborhood, check the place, they're open from Monday til Friday from 7 am til 7 pm, on Saturday from 9 am til 5 pm and on Sunday from 10 am til 4 pm. :)



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Na elsőre belevágtál szinte a tutiba, már ami a kávé élményt jelenti! ;) Nekem is az egyik kedvenc helyem, és nagyon szép képeket készítettél, teljesen átadja az élményt. Ha finom kávéra vágytok (és túlzás nélkül mondom, Budapest legfinomabb kávéjára) akkor az Espresso Embassy az a hely, amit kerestek. Az Arany János utcában van, imádni fogjátok! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy írtál, mert úgy érzem, mint régi budapesti lakos sok jó tanácsot tudsz adni :) Ezek után az Espresso Embassy-ba mindenképp elnézünk!

      Törlés