Budapest from above

5/25/2015




Ti jártatok már a Citadellánál? Én múlt hétvégén voltam először és teljesen lenyűgözött. Mindig a Halászbástyához mentünk, pedig a Citadellából ezerszer jobb a kilátás és a felfelé vezető út is sokkal szebb. Elrejtett parkok, játszóterek, mindenhol fák és virágok, mintha nem is Budapest kellős közepén lennénk. El tudnám képzelni, hogy egész délután ott piknikezek, olvasok a fűben és élvezem, hogy alig-alig lézeng valaki körülöttem :) Rengeteg képet csináltunk a városról és az egyik megihletett, mert visszanézve a teljesen olyan volt, mint egy régi képeslap, szerintetek?

Have you ever been to The Citadella in Budapest? My first time was last weekend and it took my breath away. We always went to the Fisherman's Bastillon, but the view and just the road leading to The Citadella is much nicer. There are hidden parks and playgrounds everywhere and among all those trees, it feels like if you are in a distant place, far away from the noise of the city. I can imagine myself having a picnic there while enjoying the calmness of the place. We took tons of pictures and the last one reminded me of an old postcard, so i did a little editing. It says "Greetings from The Citadella!"














You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. A képek csodálatosak. Bár mindig van egy kis félelem bennem, ha a fővárosról van szó. Világ életemben Szegeden éltem és mikor Budapesten járok (nagyon ritkán) olyan idegennek érzem az egészet. Nem tudom miért van ez.
    Amúgy ezt akartam megmutatni: https://www.youtube.com/watch?v=Ra46eeJbkGY

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is teljesen így éreztem magam Budapesten, amíg nem költöztem ide, úgy éreztem mindenki tudja, hogy én ebben a városban idegen vagyok, túl nagy volt a nyüzsgés, minden hely ismeretlen volt, nem is igazán szerettem itt lenni. De ahogy felhoztam minden cuccomat, hirtelen volt hova "haza" menni, lett bérletem így nem kellett állandóan a vonaljegyekkel szöszölni és kinyílt előttem a város. A munkahellyel együtt új ismerőseim lettek és már nem éreztem magam egyedül :)

      Törlés
    2. És köszi a videót, elég egyszerűnek tűnik, lehet meg is csinálom! :)

      Törlés