DIY for lonely socks

5/13/2015


Biztos ti is jártatok már úgy, hogy teregetés végén valahogy sehol sem volt meg annak a fránya zokninak a párja. Velem minden. egyes. mosáskor előfordul, és már rég feladtam az okok keresését, magamban abban maradtam, hogy biztos a mosógép eszi meg őket. A magányos zoknik ekkor bekerülnek a fiók aljára és mire a párjuk megkerül el is felejtem, hogy korábban félreraktam őket. Remélem ezentúl megoldódik a problémám ezzel a helyes kis zoknigyűjtővel, ami alig egy órát vett el a délutánomból, de biztos vagyok benne, hogy sokkal többet fog megspórolni :)

I'm sure you've found yourself in a situation where after hanging up your clothes, you just couldn't find the pair of that damn sock. This happens with me every. sigle. time. I've given up a long time ago, stopped looking for the reason and just settled with the thought, that probably the washing machine eates them. The pairless socks end up at the bottom of my drawer and by the time the other half shows up, i've forgotten that i've put away one half of the pair already. I hope that this easy diy will solve my problem in the future. It took me about an hour to make but i'm sure it'll save me much more time than that. :)


Amire szükséged lesz/What you'll need:
  • képkeret/picture frame
  • kép (innen)/picture (from here)
  • ruhacsipesz/clothespins
  • olló/scissors
  • ragasztó/glue
  • fehér festék/white paint




Töltsd le és nyomtasd ki a képet majd vágd a képkeretedhez illő méretre.

Download and print the picture, then cut it to fit your frame.



Fesd fehérre a ruhacsipeszeket. Én vízbázisú, matt hatású festéket választottam.

Paint the clothespins white. I choose a water based one with a matt finish.



Ragaszd  csipeszeket egyenlő távolságra a keret alján. Használj pillanatragasztót vagy ragasztópisztolyt.

Glue the pins to the bottom of the frame, leaving equal distance between each one of them. Use superglue or a gluegun.


Jó gyűjtögetést, remélem a ti zoknijaitok is párra találnak! :)

Have fun with collecting your socks, i hope they find their mate! :)


You Might Also Like

13 megjegyzés

  1. Ez nagyon cuki, a zokni is kimondottan tetszik :3 Én mostanában úgy mosom a zoknikat, hogy kizárólag a párjával együtt teszem be őket és teregetésnél is nézem, hogy megvannak e. Így ha véletlenül a mosógépben maradt a fele, akkor is tudom, hogy kimostam, úgyhogy ott kell lennie! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor nincs időm válogatni és az is nagyban megnehezíti a dolgot, hogy a zoknijaim hasonlítanak, így azt hiszem, hogy ott a párja, a végén meg kiderül, hogy az nem is az :D

      Törlés
  2. Hát ez nagyon cuki megoldás. :)

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Köszönöm szépen, sokat inspirálódok én is másoktól! :)

      Törlés
  4. mi rászoktunk a felemás zoknik hordására :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van olyan nap, hogy már én is arra szorulok, hogy felemást hordjak, főleg, ha titokzoknik, azt úgysem látja senki :D

      Törlés
  5. Jajj istenem, Karin!!!!!!! Annyira kreatív vagy és ügyes, hogy az hihetetlen. I-MÁ-DOM ezt az ötletet is!!! Legyen még sok DIY és receptes bejegyzés!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik és pont a receptes és DIY bejegyzések a kedvenceim, úgyhogy ne izgulj, tervezek még jó párat! :)

      Törlés
  6. Szia Karin! Nem szeretnél készíteni TAG bejegyzéseket? Igazából nagyon érdekelne, hogy milyen könyveket olvasol, mik a kedvenceid, ki a kedvenc íród, mi van a könyvespolcodon, milyen könyvek voltak Rád nagy hatással. :) Örülnék, ha kitöltenéd ezt: https://www.youtube.com/watch?v=Dvze6bvuTS8 Vagy: milyen ételeket ajánlasz suliba, munkába (uzsonna, ebéd), friss/tavaszi smink "Karin" módra, hogyan viszel rendszert az életedbe (hogy osztod be az idődet?), mik a kedvenc telefonos alkalmazásaid, frissített mi van a táskámban bejegyzés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon jól esik a kommented, hiszen éppen azért blogolok, mert feltételezem, hogy érdekel titeket, amit írok és ez most egy nagyon pozitív visszajelzés volt ezzel kapcsolatban :) Rengeteg jó ötletet adtál, könyves bejegyzést mindenképp szeretnék készíteni, és arra is megvan már a tervem, hogy mi lesz amikor végre kifut a 52 project, így receptekből sem lesz hiány :) Talán legközelebb a mi van a táskámban tag-el fogsz találkozni, mert most, hogy mondod, új a táskám és már aktuális lenne belekukkantani. Köszönöm, hogy írtál, remélem továbbra is érdekes tartalmat tudok neked mutatni :)

      Törlés
  7. Amiatt nem kell aggódnod. :) Évek óta érdekes és színes tartalmakat tudsz produkálni, szóval szerintem tartani tudod ezt a tendenciát a jövőben is. :) Még egy téma jutott eszembe. Hamarosan - életemben először, és utoljára (REMÉLHETŐLEG!!!!) - elkezdek dolgozni egy nagyon szuper helyen, egy irodában. A gyakorlatomat is ott töltöttem, így tudom, hogy kicsit egyhangú az helység elrendezése. Ezzel kapcsolatban szívesen látnék olyan bejegyzést, hogy hogyan tehetjük otthonosabbá az íróasztalunkat, mivel dekoráljunk. Olyan díszítésre gondoltam, ami csinosít és barátságosság tesz, de nem szemet szúró és harsány. :) Illetve, ruhaösszeállítások, amik szerinted megállják a helyüket hivatalos környezetben is. :) Valamint pozitív gondolkodást előmozdító bejegyzéseket is olvasnék. Ne haragudj Karin, azt hiszem elragadott a hév, de annyi ötletem van. :)

    VálaszTörlés