51/52 - Thai mango salad

9/03/2015



Ismét a Street Kitchen oldalára tévedtem és nem tudtam ellenállni ennek a salátának. A mangó az egyik kedvenc gyümölcsöm így egyértelmű volt, hogy el kell készítenem ezt a salátát. Néhány változtatással bár, de követve az eredeti recept vonalát, ezt "főztem" ki.

I found myself on Street Kitchen's website once again and i couldn't resist this salad. Mango is one of my favourite fruits so i had no doubts when it came to making it. Although i made a few changes, i tried to stick to the original recipe as much as possible and here's what i whipped up.


Hozzávalók/Ingredients:
  • 2 répa/2 carrots
  • 1 éretlen mangó/1 raw mango
  • 1 lime leve/zest of 1 lime
  • 3 paradicsom/3 tomatoes
  • 2 gerezd fokhagyma/2 cloves garlic
  • 1 saláta keverék/1 salad mix
  • 2 marék sótlan földimogyoró/2 handful of unsalted peanut
  • olíva olaj/olive oil
  • chili paprika/chili


Hámozzuk meg a répát és a mangót, majd a hámozóval vágjuk őket vékony csíkokra, így tésztához hasonló alakú darabokat kapunk.

Peel the carrots and mango. After peeling, create pasta like bits with your peeler.


Törjük össze a mogyoró felét és keverjük össze 2 evőkanál olíva olajjal, a lime levével, fokhagymával és a chili paprikával. A "szószunk" kész is van!

Crush half of the peanuts and mix with 2 tbs of olive oil, zest of  a lime, garlic and chili. The dressing is done!




Utolsó lépésként kockázzuk fel a paradicsomot, majd mindent jó alaposan keverjünk össze. A kész saláta tetejére tehetünk extra olíva olajat és ne felejtsük el meghinteni a maradék, egész mogyorókkal.

As the last step, cube the toamtoes and mix all the ingredients well. Don't forget to add the rest of the peanuts in whole and you can sprinkle it with extra olive oil as well.




You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Remekül néz ki ez a sali :) Nagyon sokszor keresgélek én is a street kitchenen, imádom a receptjeiket na és a videókat is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Én is úgy szeretem őket, mindig megéhezek a videók után :)

      Törlés
  2. Szia Karin! Készítesz majd egy bejegyzést, a kedvenc könyveidről? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Receptes témában gondoltad, vagy akármi jöhet? :)

      Törlés
    2. Hmmm... :) Bármilyen témában, elsősorban irodalmi könyvekre gondoltam, de a receptkönyvek is érdekelnének. :) Minden jöhet, nagyon kíváncsi vagyok az ízlésedre! :)

      Törlés