52/52 - Mini party melons

9/29/2015




Ma egy nagyon vidám vendégváróval készültem, amit Ádám születésnapjára készítettünk el. Az 52 project és a nyár lezárásaként mini dinnyéket állítottunk össze, aminek nem csak az előkészületei, de a fogyasztása is szórakoztató volt.  A project véget ér, viszont jó hírem van azoknak, akiknek tetszettek a receptek; a jövőben is tervezek főzős bejegyzéseket, témánként felosztva, hogy mindenki kedve szerint válogathasson.:)

I came with a really fun party favour today, which we prepared for Ádám's birthday. As the last summer related recipe which also happens to be the last in the 52 project is this mini melon, which was so fun to make but even better to consume! even though the project is over, i'm planning on posting more recipes, arranged into themes, so all of you food loving people can select what you like! :)


Hozzávalók/Ingredients:

40 kis gerezdhez/makes 40 slices
  • 5 db lime/5 limes
  • 10 szem fagyasztott málna/10 frozen raspberries
  • 5 púpozott teáskanál zselatin por/5 tsp gelatin
  • annyi víz és/vagy vodka, hogy 4 dl legyen a végén a folyadékból/4 dl liquid containing vodka and water in desired proportion
  • 1-2 evőkanál cukor ízlés szerint/1-2 tbsp sugar according to taste

A limeokat alaposan mossuk meg és hosszában vágjuk félbe. A héj és a hús közötti fehér rész mentén egy éles késsel óvatosan vágjuk körbe a húst és tisztítsuk meg a héjat.


Clean the limes througly and cut them in half. Cut the part between the shell and flesh with a sharp knife and get all the insides out.




Turmixoljuk össze a vizet, vodkát és a málnákat.

Mix the water, vodka and the raspberries.



Szűrjük le a turmixot majd egy lábasban a cukorral kezdjük el melegíteni. Pár perc után kanalazzuk hozzá a zselatint és sűrű kevergetés mellett addig hevítsük, amíg majdnem felforr.

Filter your mixture and start heating it up with the sugar. After a few minutes, add the gelatin and heat until it's almost boiling. Stir frequently.




A kész levet öntsük a lime héjakba. Célszerű őket cukorra rakni, így nem dőlnek el az öntéskor és szép egyenletesen tudjuk őket megtölteni.

Poor the liquid into the limes. Make sure to place them on sugar so they stay in place and don't move while you fill them up.


Helyezzük a megtöltött héjakat kb. 1 órára a mélyhűtőbe vagy addig, amíg meg nem szilárdul a zselé. Ezután óvatosan vágjuk negyedekbe és kész is a dinnyénk!

Put the limes in the freezer for about 1 hour or until the gelatin hardens. Carefully cut them into smaller slices and your melones are all done!


A receptet a Street Kitchen bejegyzése inspirálta./The recipe was inspired by Street Kitchen's post.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Ez nagyon klassz ötlet! :) Remek lezárása ennek a sorozatnak, azért örülök, hogy folytatódik más módon. :) Remélem lesz, milyen ételt vigyünk a munkahelyre? ötleted is. :) ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Jó ötletet adtál a munkahelyi étellel kapcsolatban, ezen a kategórián is gondolkozni fogok :)

      Törlés