Be a morning person!

9/14/2015


Korábban, ha megkérdezték, hogy inkább a korán kelő vagy későn fekvő típusba tartozom-e, gondolkodás nélkül a másodikat választottam volna, és még mindig azt mondom, hogy ha van lehetőségem reggel sokáig aludni egy percig sem hezitálok. Viszont most már nem utálok korán kelni és nem riaszt a gondolat, hogy kint még sötét van, amikor kinyitom a szemem. Elkezdtem értékelni az apró reggeli pillanatokat, amikről korábban csak olvastam, de mindig azt gondoltam, hogy semmi sem lehet olyan jó reggel, mint a paplan alatt maradni és lustálkodni még egy kicsit. Itt a szeptember, elkezdődött a suli, én pedig pont egy éve kezdtem el dolgozni, így gondoltam ez alkalomból megosztom, hogy annak idején nekem mi tette elviselhetőbbé a minden napi korán kelést.

If someone had asked me earlier if i'm more and early riser or someone who likes to sleep in, i would have said, getting up late is my thing without a blink. But now things have changed, and i don't hate to get up in the morning and the fact that it's still dark outside when i open my eyes, doesn't scare me anymore. I started to appriciate those little morning moments that i couldn't imagine being better, than staying under the covers. It's September, school has begun and i've started working exactly a year ago, so i thought i'd share what made my mornings more bearable.



TERVEZÉS/PLANNING

  • A legtöbb olyan dolgot, amit eddig reggelre hagytam, megcsinálok az előző este, így pl. a szendvicskészítés sem marad a korai órákra. Csak a kávé az, amit frissen készítek, de az csak egy gombnyomás. Ami nálam a legtöbb időt spórolja, az az, hogy előre kiválasztom a másnapi ruhát és lehetőség szerint vasalom este, ha kell.
  • I do all the things i used to leave for the morning, the night before, so for ex. i make sandwiches the day before. Coffee is the only thing i make fresh, but that only means pushing a button really. The thing that saves me the most time, is that i choose my clothes for the next day in advance and if i have time, also do the ironing so it doesn't make my precious time shorter in the early hours.


SEMMI SZUNDI/NO SNOOZE

  • Nem nyomom vissza ötször az ébresztőt, mert rájöttem, hogy sokkal álmosabb vagyok utána. Inkább az első csörgésre kinyitom a szemem, iszok egy pohár vizet és mire megyek megmosni az arcom nagyjából fent is vagyok, csak az első pár perc a rossz.
  • I don't put my phone on snooze a gazillion times because i've realized that it actually just makes me sleepier. I open my eyes at the first ring, i drink a glass of water and by the time i go wash my face i'm awake. Trust me, only the first few minutes are hard.

NYUGODT KÉSZÜLŐDÉS/PEACEFUL PREPARING
  • Reggel hagyok elég időt magamnak. Ez azt jelenti, hogy inkább negyed órával előbb felkelek, hogy kényelmesen tudjak mindent csinálni és ne kelljen rohanni, legyen időm felébredni és végiggondolni a napi teendőket. Máskor abba a hibába estem, hogy inkább aludtam tovább, majd kapkodva összekészültem és azt vettem észre, hogy a reggelem teljesen eltűnt, egy nagy rohanás volt az egész és nekem nem is volt időm felocsúdni.
  • I leave myself enough time in the morning. This means that i rather get up 15 minutes earlier just to take my time getting ready. I don't like being in a rush and i need time to properly wake up and think my day through. Earlier i made the mistake of oversleeping and after a while i've realized, my morning was gone and it was just a big rush where i didn't have time to truly get myself together.

+1 RUTIN/ROUTINE
  • Hogy még hatékonyabb legyek, kialakítottam egy rutint magamnak, így reggel nem kell túl sokat gondolkodnom, hogy álmosan mi a teendő, mégis valószínű, hogy semmi sem marad el és nem hagyok valamit véletlen a lakásban. 
  • To be even more effective, i've created a routine for myself, so i don't have to think too much in the morning. This way it's more likely i don't leave anything at home and do all the things i need before i start my day.



Remélem hasznosnak találjátok a tippjeimet és tudtam segíteni abban, hogy kicsit könnyebben menjen a reggeli ébredés! :) Ha van kedvetek osszátok meg ti is, hogy hogyan ébredtek!

I hope you find my tips helpful and that i contributed to a smoother morning awakening! :) Please share your thoughts on getting up as well, i'm all ears! :)

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Viszonylag korán ébredek (bár a szundit én minden nap bejátszom) és gördülékenyen megy minden reggel, de azért kellett egy kis idő, hogy megszokjam a dolgos mindennapokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont megszoktad és az a lényeg, ha jól indul a reggel, jó lesz a nap is! :)

      Törlés
  2. Nagyon hasznos volt. :) Mindig irigyeltem azokat, akik korán reggel felkelnek, szépen komótosan megreggeliznek, isznak egy bögre kávét, nézik ahogy ébredezik a város, vagy elolvassák a friss újságot és késés nélkül elindulnak az iskolába, vagy a munkahelyre. Az én reggelem ezzel szemben egy mérnöki pontossággal kimért időtartam. Kikísérleteztem, hogy mennyi idő alatt készülök el, ha csak a legszükségesebb tennivalókat kell elvégeznem, és addig húzom az alvást amíg lehet. Kb. 15 perc alatt el tudok készülni, és ha futok a busz után, akkor 10-ből 8 alkalommal el is érem azt. :) Reggelizni sosem szoktam. Amúgy én általában délután 3-4-kor szoktam valami tartalmasabbat enni. Addig maximum egy csokit kapok be. :(
    Picit off téma, de milyen kávéfőzőt használsz? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nekem sem sikerült teljesen elsajátítani azt az életmódot, hogy reggel kényelmesen készülök el, de azt hiszem a reggel 5-ös kelés miatt ez egy ideig nem is fog megvalósulni, mert ennél korábban már nem szeretnék kelni csak azért, hogy kicsivel több időm legyen :) Viszont rohannom már szerencsére nem kell!

      Egy új kávéfőzőnk van most Russel Hobbes, darálós és filteres egyben, én nagyon szeretem :)

      Törlés
  3. Egy-két hónapja találtam a blogodra, az instagram segítségével. Gyönyörű, hangulatos képeket tudsz készíteni. Mostanában rászoktam az olyan blogok nézegetésére, amik tartalommal vannak megtöltve, nem pedig unszolatlanul csak smink bejegyzésekkel.
    Csak így tovább! :)
    Egy kérdésem lenne hozzád ezzel a csini Samsung telefonnal kapcsolatban. Ez milyen széria? Tervezem, hogy visszaváltok a Samsung mobiltelefonokhoz, és megfogott a képen. Előre is köszi az infót! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat, mindig jól esnek az ilyen megjegyzések! :)

      A nyáron vettem ezt a telefont, Samsung J5 névre hallgat :)

      Törlés
    2. Szívesen. :) Én voltam, aki névtelenül írt, csak nem láttam, hogy lehet nevet is írni. :)
      Azóta is szeretem a blogodat lesni! A receptek is nagyon jók. Elég válogatós vagyok, de a képek láttán kedvet kaptam egy-két recepthez. :)

      Szerettem volna még kérdezősködni (ha nem baj :) ) a Samsung telefonnal kapcsolatosan. Te szereted? Mennyire gyors? Jókat írtak róla a neten. Kicsit nehezen döntöm el, mit szeretnék így, hogy lassan lejár a hűségem. Szemezek az Iphone SE felé is, de ez a telefon is nagyon cuki. Gondoltam megkérdezem, mik a tapasztalataid vele.
      Köszi az infót! :)

      Szép estét:
      Kriszti

      Törlés
    3. Szia Kriszti! :)

      Pont valami ilyesmit szeretnék elérni a receptekkel, hogy kedvet csináljak az adott ételhez, és ha valaki magától nem is gondolna arra, hogy elkészíti, a képek miatt mégis nekivág :)

      Én nagyon szeretem ezt a telefont, gyors, jól működik. Így most egy év után nyilván nem teljesen olyan, mint új korában, de jól futnak rajta az alkalmazások és szép képeket készít!

      Remélem tudtam segíteni :)

      Törlés