Christmas gift wrapping ideas

12/17/2015





1 hét múlva itt a Karácsony, így gondoltam épp itt az ideje egy kis időt fordítani az ajándékok csomagolására. Az elmúlt években teljesen átálltam a barna csomagolópapírra, amit szerencsére egyre több helyen kapni, így nem kell hetekig tartó hajtóvadászatot folytatnom egy-egy tekercsért. Ha viszont végképp nem kapni sehol, nyugodtan használjatok papírzacskót, ami a legtöbb esetben még vastagabb is, mint a csomagolópapír és emiatt könnyebb vele dolgozni. Ezeket az ajándékokat is a kajarendeléshez és a karácsonyi vásárban vett ajándékokhoz kapott zacskókba csomagoltam :)

It's Christmas in a week so i thought it's about time to think about gift wrapping ideas. In the last couple of days, i totally converted to brown wrapping paper, which is getting easier and easier to purchase, thank God! Finally i don't have to look for it for weeks, but if you're out of options as where to buy it, just use your average brown paper bag! :)


- 1 -



Pinteresten rengeteg cuki címkét találtok, amivel a sima barna papírt szuperül fel lehet dobni. Ingyenesen letölthetők és nyomtathatók, nekem ezek a kedvenceim! Ennél az ajándéknál magára a papírra ragasztottam a címkét, de akár madzaggal is rögzíthetjük őket. A linkre kattintva meg is tudjátok nézni hogyan :)

There are tons of cute labels all over pinterest, which make the brown wrapping paper just a little more fun looking. These are my favourite! I simply glued the label on top of the paper, but you could use some twine as well. Click on the link ton see how! :)


- 2 -




Biztos vagyok benne, hogy mindenki egyszer vagy kétszer életében vágott már ki papír hópelyheket, úgyhogy ez a csomagolás sem okozhat túl nagy fejfájást. Ha viszont már elfelejtettétek hogyan kell csinálni vagy csak egy jó mintát kerestek kattintsatok ide! A hópelyheket celluxszal rögzítettem, majd madzaggal néhányszor körbetekertem, hogy biztosan a helyükön maradjanak.

I'm sure that everyone has cut out snowflakes from paper once or twice in their life, so this shouldn't be too much of a hassle to make. But if you forgot how to make them, or you're just searching for a great pattern here's a link for you! I simply attached the snowflakes with glue and wrapped some twine around them to keep them in place.


- 3 -




Ha túl simának találjátok a papírt, fessetek rá valamit! Én teljesen véletlenszerű pacákat csináltam fehér festékkel, amik megmaradva a modern keretek között, a téli tájat idézik. Az otthoni potpourri készleteket is nyugodtan fel lehet ilyenkor használni, mert amellett, hogy gyönyörű dekorációt lehet velük készíteni, finom illattal lengik körül az ajándékainkat.

If you find the brown paper too plane, just paint something on it! I painted random white spots which gave the wrapping a wintery feel without loosing the modern touch. You could also use some leftover potpourri at this stage to decorate, which makes your gift even nices and adds a lovely scent asa bonus.



A fenyőágnál jobban talán semmi nem szimbolizálja a Karácsonyt, így az utolsó csomagra ragasztópisztollyal a mostani fánkról csippentett ágacskát ragasztottam. A kis táblához egy kartondobozból négyzetet vágtam ki, így gyakorlatilag nem került semmibe. Ajánlom, hogy, ha akármi olyat rendeltek, amihez doboz jár, rakjátok félre, mert mint ebben az esetben is, sosem tudjátok, hogy végül mire lesz jó. Végezetül egy egyszerű fehér lapra a Noel szót írtam, de ide ugyanúgy a 'Boldog Karácsonyt' vagy a 'Merry Christmas' is mehetne.

A pine tree branch is something that represents Christmas perfectly, so i glued one from our current Christmas tree on the last gift. I used an old cardboard box to cut out the little board in the middle and a plane white paper to write on.


Remélem tetszettek az ötleteim, ti, hogyan csomagoltok idén? :)

I hope you liked my ideas, how will you wrap your gifts this year? :)


You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. mindenhol kerestem ilyen papírt de nem találtam:( kénytelen voltam venni a szokásos csillivilliset pedig ezek a csomagolások annnnyival szebbek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hahó! Bocsi, hogy belekontárkodok, de tavalyelőtt és tavaly még én sem találtam, viszont van csomó olyan, ami mintás ugyan, de ilyesmi anyagból van, ha kifordítod, akkor pedig tökéletesen tudod használni így barnaként, próbáld ki, olyat szerintem több helyen találsz, látni az anyagán, hogy ilyen :)

      Törlés
    2. Igen, nekem is még a kifordítás lett volna az ötletem :)

      Törlés
  2. pár éve én is így csomagolok már, tavaly a toboz-arany (https://lh3.googleusercontent.com/-5QCG3_hbQ6k/VnMca0-TosI/AAAAAAAAK4w/8bmJNp-RbR8/s640-Ic42/P1030619.JPG) volt a dizájn, előtte zsírkrétával az ajándékozottak nevével (http://3.bp.blogspot.com/-HXonu3y02gg/UNoL4qUnlNI/AAAAAAAADwc/fGUPIgt2t_U/s1600/DSCN2963.JPG), idén spárga és minitobozok lesznek főszerepben. én idén a DM-ben találtam ilyen natúr csomagolópapírt, de eddig mindig a sima postait használtam, amit írószerekben lehet kapni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is, én is a dm-ben találtam :)

      Karin, jó kis ötletek, én is így csomagolok már rég, most éppen fehér fonal, kis felragasztható csillámos fenyők, mintás kis szalagok és natúr ajándékkártyák fogják feldobni nálam, illetve még szerintem az is jó, ha egy másik, mintás csomagolópapírral kombináljuk, kivágunk egy csíkot, esetleg abból csinálunk hozzá kártyát :) :) de imádnivaló itt is az összes ötlet! :)

      Törlés