WEEKLY BITES - Greek chicken soup

2/29/2016
A hónap utolsó receptjénél egy régi klasszikushoz tértem vissza inspirációért, ami nem más mint a húsleves. Tudom, elsőre teljesen felismerhetetlen, hiszen nem a megszokott vasárnapi levesünket készítettem - ami bár isteni finom, de néha már unalmas - hanem annak görög megfelelőjét; legalább is a recept címe nekem ezt sugallta :) Így ha legközelebb arra vágytok, hogy egy régi receptet kicsit másképp is kipróbáljatok, bátran ajánlom ezt a húslevest!

As the last recipe of the month, i went back to an old classic for inspiration; the chicken soup. I know, it doesn't look like it at all, since i made the greek alternative, which i think is a bit more exciting than the original one. So if next time you seek to try and old recipe with a twist, cook this delicious chicken soup instead!


Hozzávalók - Ingredients

1 csirkemell - 1 chicken breast
1 vöröshagyma - 1 onion
4 gerezd fokhagyma - 4 cloves garlic
1 citrom - 1 lemon
40 g kuszkusz - 40 g couscous
metélőhagyma - chives
50 g fetasajt - 50 g feta cheese
1 liter húsleves alaplé - 1 litre chicken broth
1 tk pirospaprika - 1 tsp crushed red pepper


A hagymát kockázzuk, a fokhagymát zúzzuk apróra, majd kevés olajon 2-3 perc alatt pároljuk meg. Öntsük fel a húsleves alaplével, adjuk hozzá az egész csirkemell filét, facsarjuk bele a citrom levét és szórjuk meg pirospaprikával. Forrás utána, alacsony lángon 10 percig főzzük fedő alatt.

Cube the onion and crush the garlic. Simmer them on a small amount of oil for 2-3 minutes. Add broth, chichken breast, zest of a lemon and crushed red pepper. After bringing it to a boil, lower heat and cook for 10 minutes under cover.


Adjuk hozzá a kuszkuszt, sózzuk, borsozzuk és további 2-3 percig főzzük a levest. Vegyük ki a csirkemellet és villával szedjük kisebb cafatokra, majd rakjuk vissza a húst a levesbe. További 5 percig főzzük. Tálaljuk felkockázott fetasajttal és metélőhagymával.

Add the couscous, salt, pepper and cook for another 2-3 minutes. Take the chicken breast out and with a help pf a fork, tear it to smaller pieces. Put the meat back in the soup and cook for another 5 minutes. Serve with cut up feta and chives.


You Might Also Like

0 megjegyzés