WEEKLY BITES - Cinnamon wreath

3/23/2016




Azt is mondhatnám, hogy anyukám születésnapja kapóra jött a blog szempontjából, mivel ebben a hónapban sütök, így ma az ő születésnapi "tortáját" mutatom meg. Én magam nem vagyok az a nagy habos torta rajongó, de mégis valami édességet szerettem volna készíteni. Így végül is egy nagy péksüteményt sütöttem, amiben minden megvan, ami egy jó desszerthez kell. Mutatós, édes és gyorsan elkészíthető!

I could say that my mom's birthday couldn't have been at a better time, since i'm baking this month, so it was no brainer what i'll show you today; my mom's birthday "cake". I'm not a big fan of creamy cakes, but i still wanted to make something sweet so i basically baked a big pastry. It has everything a good cake does; it looks good, it's sweet and oh so easy to make!


Hozzávalók a tésztához - Ingredients for the dough

250 g liszt - 250 g flour
fél tk só - half tsp salt
350 ml tej - 350 ml milk
14 g (2 csomag) száraz élesztő - 14 g (2 enelopes) dry yest
28 g margarin - 28 g butter
1 tojássárgája - 1 egg yolk
1 ek cukor - 1 tbsp sugar


Hozzávalók a töltelékhez - Ingredients for the filling

56 g margarin - 56 g butter
4-5 ek cukor - 4-5 tbsp sugar
3 tk fahéj - 3 tsp cinnamon



Az élesztőt keverjük el a tejben és adjuk hozzá a cukrot. Hagyjuk pár percig állni, amíg el nem kezd habosodni.

Mix the yeast with milk and add sugar. Let it sit for a few minutes, until the yeast activates.


Keverjük össze a liszttel, margarinnal, a tojássárgájával és a sóval. Jól dagasszuk meg a tésztát, majd 1 óráig letakarva hagyjuk kelni.

Mix the yeast with the flour, butter, eggyolk and salt. Knead the dough into a ball and let it rise under cover for an hour.


A megkelt tésztát 1 cm vastagságúra nyújtsuk ki, kenjük meg margarinnal és szórjuk meg a cukros fahéjjal. Tekerjük fel mint egy nagy palacsintát, majd hosszában vágjuk el.

Roll the dough out to a thickness of 1 cm. Spread the butter on top and speinkle with the cinnamon-sugar mixture. Roll it up like a giant pancake and cut it lenghtwise like using a knife.


A két hengert csavarjuk össze, ügyelve arra, hogy a fahéjas részek kifelé nézzenek, majd formáljunk belőlük koszorút. 200 fokon 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Érdemes az első 10 perc utána egy kicsit lejjebb venni a hőfokot, hogy ne égjen meg.

Twist the two tubes together keeping the open layers exposed and form a wreath. Bake for 30-35 minutes on 200 degrees celsius, until golden brown. It's wisw to lower the heat after 10 minutes a little bit, so the wreath doesn't get burned.





You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. fúúúúú, most rögtön szeretnék belőle úgy....6 darabot, köszi!!! NYAMMMMMMIIIII

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom lett a kóstolók szerint :)) ha, tudnám, már küldeném postán :)

      Törlés
  2. Annyira jól néz ki, ezt a receptet is elmentem magamnak :3

    VálaszTörlés