Autumn in Tihany

10/06/2016




Míg régen a nyár volt a kedvenc évszakom, az évek múltával egyre jobban megkedveltem az őszt. Na nem ezt a hideg, télre emlékeztető, szeles szörnyűséget, hanem a langyos, falevél illatú, sétával teli változatot. Most, hogy szinte beköszöntött a tél és szemerkél az eső, még melegebb szívvel gondolok vissza a két héttel ezelőtti balatoni kiruccanásunkra, ahol az ősz a legszebb arcát mutatta. Gyönyörűen sütött a nap, de itt-ott már ropogtak a lábunk alatt a sárga falevelek. Szerencsések vagyunk, hogy szinte minden évben Balatonfüreden tölthetünk pár napot, és mi legszívesebben ősz elején utazunk. Ilyenkor bejárjuk a várost és több, mint valószínű, hogy Tihanyba is ellátogatunk. A kedvencem az egészben, hogy minden a hétköznapi arcát mutatja, hiszen ekkorra már levonul a nagy nyári tömeg, a fagyisnál sem kilométeres a sor így nyugodtan élvezhetjük a gyönyörű tájat, a változó természetet. Ti mikor szerettek utazni? Van kedvenc évszakotok?

While for a long time summer was my favourite season, i came to love autumn as the years went by. Well i definitely don't like this cold, almost winter-like, windy mess, but the warm, leaf-scented, full of walks version. Now, that it's almos winter and the rain is drizzling, i think back on our mini trip to lake Balaton a two weeks ago, with a even warmer heart. There was beautiful sunshine but we could already feel those brown, fall leaves cracking under our shoes. We are lucky to spend a few days in Balatonfüred every year and we chose to travel in the beginning of autumn. We usually go around town and visit Tihany as well. My favourite in the whole trip is, that everything shows it's regular face; there are no more turists, the lines are getting smaller at the ice cream truck, so we are free to enjoy the beautiful views and the changing nature.  When do you like to travel? What's your favourite season?















You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Én is imádom az őszt, na persze azt a fajtát amit Te is írtál, olyat amilyen még gyerekkoromban volt (ilyenkor nagyon öregnek érzem magam :D). Eddig mindig júliusban mentünk nyaralni a Balatonhoz, de idén úgy alakult, hogy szeptember első hetében mentünk és nagyon élveztük. Kellemes volt az idő (bár estére már kellett egy vékony pulcsi) és sehol sem volt tömeg. ☺☺ Szóval mostantól nyár végén utazunk. ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is sokkal jobb a nyár vége ilyen szempontból! Milyen szerencsénk volt, hogy még most hétvégén is szép őszi idő volt :)

      Törlés