WEEKLY BITES - Taco bowl

8/18/2017


Ha vacsoráról van szó, szeretem a sütés/főzés nélkül elkészíthető ételeket, mert az azt jelenti, hogy munka után csak gyorsan összedobok valamit és már lehet is enni! Azért lássuk be, unalmas tud lenni, ha mindig "nyers" vacsorát készítünk és tudnék is néhány kivételt mondani, amikor az egyik összetevő sütése alatt elő lehet készülni többivel, így, gyakorlatilag nem tart tovább az egész előkészület annál, mintha melegszendvicset ennénk. Na ez a tartalmas és változatos taco tál is pont ilyen! Mindössze az édesburgonyát kell bedobni a sütőbe, addig a darált húst is meg tudjuk pirítani és a többi már gyerekjáték! Olvassatok tovább, ha érdekel benneteket ennek az egyszerű ebédnek/vacsorának a receptje!

When it comes to dinner, i like meals that don't need any cooking or baking, because it means i can throw some stuff together after work and eat right away! But let's be honest, it can get a little boring to eat a "raw" dinner everyday, and i have some recipe ideas where you prepare all the ingredients while one is in the oven, so the whole thing doesn't take longer, than a toast would. Well this filling taco bowl is a recipe just like that! You only need to bake the sweet potato while you fry the meat and the rest is child's play. Keep on reading if you're interested in the recipe!Hozzávalók/Ingredients

2 ek chili por/2 tbsp chili powder
1 ek pirospaprika/1 tbsp paprika
1 ek kömény/1 tbsp cumin
2 tk só/2 tbsp salt
1 ek oregánó/1 tbsp oregano
1 tk fokhagymasó/1 tsp garlic salt
fél tk cayenne bors/half tsp cayenne pepper
400 g édesburgonya/400 g sweet potatoes
400 g darált marhahús/400 g ground beef
1 konzerv bab/1 can of beans
fél konzerv kukorica/half a can of corn
10 koktélparadicsom/10 cherry tomatoes
1 avokádó/1 avocado
olíva olaj/olive oil
tejföl/sour cream

A hozzávalók mennyiségét természetesen ízlés szerint módosíthatjátok.

Feel free to modify the amounts of ingredients according to your taste!


Először keverjük össze a fűszereket és a mix felét szórjuk a felkockázott édesburgonyákra és locsoljuk meg olíva olajjal. Süssük 200 fokon 15-20 percig amíg puhák nem lesznek.

First mix all the spices together and sprinkle half of the seasonings on top of the sweet potatoes with some olive oil as well. Bake on 200 ceslius degrees for 15-20 minutes until tender.


Eközben szórjuk meg a húst fűszerkeverék másik felével és kevés olíva olajon  addig pirítsuk, amíg minden egyes része jól át nem sül. Amikor már majdnem készen vagyunk, adjuk hozzá a babot, hogy átmelegedjen.

Meanwhile add the remaining half of the spice mixture to the meat and fry until it's well cooked thorugh. Add the beans just when you're abput to be done, to heat them up.


Ezután nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat tálalni. Ezt akár külön-külön tányéron is megtehetjük, hogy mindenki össze tudja állítani a saját vacsoráját. Én ez alkalommal elkészítettem a teljes tálat, úgy, hogy mindenből jutott rá egy kicsi.

There is nothing left to do but to serve what you made. You could do it by making individual plates, separating the ingredients so everyone could make their own bowls. I pre-made the bowls with a little of everything in them.You Might Also Like

0 megjegyzés