Scandinavian wishlist

11/14/2017Talán itt a blogon nem említettem még, de nagyon érdekel a lakberendezés és imádom a lakásunkat az interneten talált diy-ok segítségével vagy hosszú böngészés után felfedezett egyedi dekorációs elemekkel, bútorokkal apránként berendezni, átalakítani. Azt viszont bizonyára sokan tudjátok, hogy apukám révén félig dán vagyok, ezért ez a mai téma különösen közel áll a szívemhez. Kisebb koromban rendszeresen jártunk Dániába, ahol megelevenedtek a skandináv design közkedvelt elemei, és talán ezért is húz a szívem a lakberendezés terén főleg ebbe az irányba. Sokszor találom magam a Pinterest valamelyik 'nordic style' bugyrában és lassan, de biztosan egy kis gyűjteményt is összehoztam azokból a dolgokból, amiket szívesen látnék otthon is. Ezeket ma kategóriákba rendeztem és gondoltam megosztom veletek, így belepillanthattok, hogy nekem milyen stílusú dolgok dobogtatják meg a szívem. Fontos, hogy nem konkrét termékeket szeretnék ajánlani, ahol feltüntetem az árat és, azt, hogy hol vásárolhatjátok meg. Ezek inkább inspirációként szolgálnak nekem a hétköznapokban, így, amikor vásárolni indulok rögtön tudom, hogy mit keressek. Az itt bemutatott képek mindegyikét megtaláljátok a Pinterest oldalamon, ahol eljuthattok a képek forrásához is.

I probably haven't mentioned it on the blog, but i'm really interested in interior design and i love to slowly transform and redecorate our apartment with diy's and unique pieces found on the internet. Still, you might know that i'm half danish on my father's side, so today's subject is especially close to my heart. We've been visiting Denmark regularly when i was younger, where the famous danish design came to life, so maybe this is the reason why i'm drawn to this style when it comes to interior design. I often find myself searching through one of Pinterest's 'nordicd esign' pages, and with that i slowly but surely built up a little board of what i would like to see in my living space. I put them in a few categories today and thought i'll share them with you, to give a little insight into what makes my heart melt. It's important that today i'm not recommending any specific products, this is more of an inspirational gathering for you and for myself. You'll be able to find alll pictures listed here on my Pinterest page which will lead you to the source of every item.

kaspók - planters


Kezdjük valami olyasmivel, ami a legjobban lázba hoz; a növények! Nem titok, hogy imádom a növényeket (még egy tetoválást is csináltattam ennek örömére) és ha ezek a kis zöld élőlények szemet gyönyörködtető kaspókban vannak, az teljesen le tud venni a lábamról. Nagyon tetszik, ha különböző anyagból készült mégis egymást tökéletesen kiegészítő virágtartókat látok, így otthon is az a célom, hogy valamilyen formában megjelenjen a fa, a beton és a rózsa arany színű fém virágcserép. Még az is lehet, hogy a bal alsó képen szereplő minimalista tartót megpróbálom saját magam megcsinálni.

Let's start with something that really makes me excited; plants! It's no secret that i love plants (i even made a little tattoo about it) and if these green creatures are in fine planters, i'm sold! I love planters that are made from different materials that really complement each other, so one of my goals at home is to have one made from wood, cement and rose gold as well. I might as well try to make the one in the lower left corner myself.szőnyegek - rugs


Emlékszem régebben nem szerettem szőnyeget vásárolni, mert azt hittem, hogy csak nagyon virágos, nagyon színes darabokat lehet kapni, és ezek nekem egyáltalán nem tetszettek. Hálát adok az IKEA-nak és a H&M HOME-na, hogy behozta a köztudatba, hogy szürke és föld színű szőnyegek is léteznek, és az sem baj, ha nincs rajtuk semmi minta. Igaz még van, mit fejlődni az itthoni választékban, de most már nagy eséllyel találnak a minimalistább stílust előnyben részesítők is kedvükre valót. Nagyon szeretem a  juta szőnyegeket (utolsó két kép), így nem volt kérdés, hogy a hálószobába és a konyhába nálunk ez kerül-e.  Érdekes gondolat a szőnyegek rétegezése, szívesen kipróbálnám különböző mintájú vagy elütő színű szőnyegekkel. Az mellett pedig nem mehetünk el szó nélkül, hogy milyen cuki ez a rojtos szélű szőnyeg az első képen!

I remember, that i hated buying carpets and rugs a few years ago, because all of them were too coorful and full of flowers, which i didn't like at all. I thank God for IKEA and H&M Home for introducing grey and earth toned rugs, stating that it's okay if they don't even have a pattern. Even though the hungarian market could still use some improving, there is a chance now, that those who like a more minimalistic approach, will find something they fancy. I love jute rugs (on the last two pictures) so it was no question that they'll land in our kitchen an bedroom. I find the idea of layering rugs interesting and i'm intriqued to try it with rugs in different colours and clashing patterns. Also we can not ignore how cute the fringed rug is on the first picture! kanapé és párnák - couch and pillows

A lakás szinte egyik legmeghatározóbb része a konyhán kívül a nappali, ahol a legtöbb időt tölti az ember, ezen belül is egy szép kanapé a hozzá illő párnákkal megadja az egész élettér hangulatát. Nem tudom eldönteni, hogy milyen színű kanapé tetszene jobban; egy mélybarna, krémszínű párnákkal, egy klasszikus szürke darab vagy a mostani sötétkék, amihez akár a fehér, akár a púderszín árnyalatú párnák is jól passzolnak. Sőt egyre jobban hajlok arra, hogy a barnát szürkével párosítsam, mert bár meleg és hideg színekről van szó, meglepően jól kiegészítik egymást. És látjátok azt a csoda kerek tükröt az utolsó előtti képen? Ez rögtön rá is kanyarít bennünket az utolsó kategóriára; a dekorációra.

An apartments most defining space - besides the kitchen - is the living room, where we spend most of our times, so the perfect couch with matching pillows can really dictate the rooms mood. I can't really decide, which colour i'd like best in a couch though; maybe a darker brown with cream pillows, a classic grey or our current dark blue, which looks nice with white and blush coloured pillows as well. Even so, i'm quite tempted to pair brown with grey, because in spite of being warm and cold colours, they complement each other suprisingly well.

dekoráció - decoration


A dekoráció az a kategória, amibe szinte minden belefér, ezért itt most hely és idő hiányában is csak pár kedvencet emelnék ki. Az egyik nagy vágyam, hogy otthon legyen egy gyönyörű kerek tükrünk, ha még növénytartó is járna hozzá, az lenne a csúcs! A másik amit mindig lesek Pinteresten az a dohányzóasztalok, ha lehetne mindenhova tennék egy márványlapos vagy fából készült darabot, gyertyákkal és magazinokkal megpakolva. A kisebb dekorelemekbe nem is mennék bele, de most a Karácsony közeledtével az utolsó képen szereplő üvegcsék tetszettek meg, de órákat tudnék beszélni a különböző festményekről, fali dekorációkról, apró kiegészítőkről és lámpákról, amik mind abban a letisztult stílusban készültek, ami olyan jól jellemzi a skandináv designt.

Decoration is a category that can bear a lot of things, so without getting into too much detail, i will only mention a few favourites. One of my wishes is to have a big round mirror at home and if it came with a little planter section, that would be the best! I'm also always on the look for a sweet coffee table and if i could, i would put one in every corner of the house stacked with candels and magazines, made from marble or wood. From the smaller items, as Christmas approaches my current favourites are the bottles from the last picture, but i could spend hours talking about the different pictures, wall decorations, small accesories or lamps that are made to fit the famous scandinavian design.Nektek van kedvenc berendezési tárgyatok vagy dekorelemetek ebben a stílusban? Ti is szoktatok ilyen témában nézelődni a Pinteresten? Ha igen, szívesen megnézném én is, hogy miket találtok, hátha ötletet meríthetünk egymástól! :)

Do you have a favourite items in this particular style? Do you like to search this topic on pinterest? If the answer is yes, i would be happy to see your finds as well to steal some ideas of each other! :)

You Might Also Like

0 megjegyzés