WEEKLY BITES - PECAN PIE

12/15/2017



Nem igazán szoktam sütni egészen egyszerűen azért, mert nem vagyok édesszájú, így a receptek böngészésekor tízből kilenc alkalommal valamilyen zöldséges, friss és legfőképpen sós ételnél kötök ki. Ezen a recepten viszont azonnal megakadt a szemem és rögtön tudni akartam, hogy mik ezek a különleges formájú diófélék. Mint kiderült a pekándiós pitét Amerikában főleg hálaadás napjára készítik és egészen véletlenül én is ekkortájt bukkantam rá újra erre a tavaly elmentett kincsre. Vendégeink érkeztek így tökéletes alkalmam nyílt, hogy teszteljem a receptet. Egy kis Nutellával hatalmas sikert aratott, így melegen ajánlom mindenkinek a hideg téli napokra.

I don't really bake, the reason being i don't have a sweet tooth, so nine out of ten times i end up by a vegetable filled, fresh and most of all salty dish while searching through recipes. This cake though caught my eyes immidiately and i wanted to know what these nuts were on top as soon as possible. As it turns out, americans bake this cake during thanksgiving and coincidentally i just found this recipe saved last year, around the same time. We had guests so i had the perfect opportunity to test my baking skills. My cake turned out to be a huge hit with some Nutella on top so i higly recommend you try it on those chilly days.


Hozzávalók - Ingredients

250 g pekándió - 250 g pecan nuts
170 g méz - 170 g honey
2 ek kókuszolaj - 2 tbsp coconut oil
3 tojás - 3 eggs
1/2 tk reszelt narancshéj - 1/2 tsp orange zest
1/8 tk só - 1/8 tsp salt
1 ek tej - 1 tbsp milk
1 tk fahéj - 1 tsp cinnamon
1 tk vanília aroma - 1 tsp vanilla extract
3 ek finomliszt - 3 tbsp flour

A pite tésztájához kövessétek azt a receptet amit a quiche-nél találtok.

For the pie crust follow the instruction i gave in the quiche recipe. 


Első lépésként a pite alapját, a tésztát készítsétek el. Ez megegyezik a quich-nél leírtakkal viszont elősütésre most nem lesz szükség. Amint megvagyunk a tészztával tegyük félre és a sütőt melegítsük 200 fokra.

As the first step, make the dough/crust. Follow the exact steps i mention in the quiche recipe, except that you won't need to pre-bake the dough this time. When you're done, set aside and preheat owen to 200 degrees celsius.


Egy nagy tálban keverjük össze a mézet, kókuszolajat, tojásokat, a narancshéjat,  sót, tejet, fahéjat, vanília aromát és a lisztet. A kész pitetésztát akkorára nyújtsuk ki, hogy illeszkedjen a piteformánkba. Ha  van kedvünk hajtogassuk meg a széleket egy kicsit és a kilógó részeket pedig vágjuk le. Ezután szórjuk a tálba a pekándiókat és öntsük rá az imént összekevert hozzávalókat.

In a large bowl, combine raw honey, coconut oil, eggs, fresh orange zest, sea salt, unsweetened almond milk, ground cinnamon, pure vanilla extract, and whole wheat pastry flour. Stir to combine. Flatten the dough so it matches your form perectly. You can nibble the edges a but if you want and cut the excess. Arrange all the pecans on top of your crust and poor in the mix you just made.


Süssük a pitét 10 percig 200 fokon majd 150 fokon 20-25 percig. Ha minden jól megy a pite felemelkedik a meleg hatására. Amint jól átsült apró "repedések" jelennek meg a pite tetején, ekkor kivehetjük a sütőből. Hagyjuk hűlni pár percig vagy akár egész éjszaka, majd másnap tálaljuk.

Place into the oven and bake for 10 minutes at 200 degrees, then reduce the temperature to 150 degrees and bake for 20-25 minutes. The pie will rise in the oven. You’ll know it’s done when it has small cracks in the top and is no longer giggly. Let it cool for a few minutes, preferably overnight and serve the next day.




You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Húú, ezt ki kell próbálnom! Csak pekándiót kell szereznem :D Vagy szerinted működne dióval is? Az van nagyon sok, és nem tudom, hogy a pekándiónak mennyire más az íze :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan csináld sima dióval, mert teljesen ugyanolyan az íze :) Szerintem nagyon ízleni fog!!

      Törlés