WEEKLY BITES - SPINACH, CHICKPEA & SWEET POTATO SAUSAGE ROLLS

1/24/2018

Egyik délután tudtam, hogy túrázni fogunk és a változatosság kedvéért a szokásos szendvics helyett valami újat szerettem volna magunkkal vinni. Fontos volt, hogy laktató és változatos összetevőkből készüljön és lehetőleg ne nagyon kelljen boltba ugrálni az összetevőkért. Így találtam rá ezekre a tekercsekre, amik akkora sikert arattak, hogy úgy kellett egymás elől elkapkodni az utolsó darabokat. Viszonylag egyszerű étel, egyedül a göngyölítésnél kell egy kicsit odafigyelni, de szerintem ezt sem lehet nagyon elrontani, hiszen nem szépségversenyre készítjük őket. Ha nektek is úgy sikerül mint nekem, akkor amúgy sem fogtok sokáig gyönyörködni bennük!

ui: ne ijedjetek meg a hosszú összetevő listán, nem olyan ördöngös, sőt nem is muszáj mindent beleraknotok, nyugodtan variáljatok a fűszereken, zöldségeken.

I knew that we are going on a hike one afternoon and i wanted to bring something other than sandwiches for the trip, just to keep things interesting. It was important for me to make something that contains hearty and versatile ingredients. Also i preferred to make a mealfrom what i already had at home. This is how i found these rolls, which were such a hit, that we had to race with each other for the last bits. It's kind of an easy meal to prepare, the only phase where you'll need a little bit of concentration, is the rolling part, but i think you can't really make it the wrong way. After all you're not making them for a beauty peagent. If yours is half as delicious as mine, you won't be looking at them for too long!

ps: don't worry aout the long ingredient list, feel free to change the spices or the vegetables up a bit.


Hozzávalók - Ingredients

vaj/butter
fél vöröshagyma/½ red onion
2 gerezd fokhagyma/2 cloves garlic
1 ek friss gyömbér/1 tbsp fresh ginger
200 g édesburgonya/200g orange sweet potato
1 tk őrölt kömény/1 tsp ground cumin
fél tk kurkuma/½ tsp tumeric
negye tk őrölt szerecsendió/¼ tsp ground nutmeg
2 ek víz/2 tbsp water
100 g bébi spenót/100g baby spinach leaves
400 g csicseriborsó konzerv/400g can chickpeas
/salt
frissen őrölt bors/freshly ground black pepper
80 g fetasajt/80g feta cheese
leveles tészta/pre-rolled puff pastry
1 tojás/1 egg
1 ek szezámmag/1 tbsp sesame seeds


Kockázzuk fel a hagymát majd 4-5 percig pirítsuk közepes lángon amíg áttetszővé nem válik. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért, majd még egy percig pirítsuk a hozzávalókat. Reszeljük le a meghámozott édesburgonyát és dobjuk ezt is a serpenyőbe. Főzzük kb. 8 percig, majd szórjuk meg a köménnyel, kurkumával és szerecsendióval. Öntsük rá a 2 kanál vizet és további 2 percig főzzük. Ezután dobjuk rá a spenótleveleket és fonnyasszuk meg őket.

Finely dice the onion. Melt the butter in a large frypan over a medium heat and cook the onion for 4-5 minutes until very soft and translucent. Finely grate or crush the garlic and finely grate the ginger. Add these to the onion and cook for a further minute. Grate the sweet potato and add to the frypan. Cook for 8-10 minutes until softened. Sprinkle over the cumin, tumeric, nutmeg and water and cook for a further 2 minutes. Stir the spinach leaves through as well. Csöpögtessük le a csicseriborsót, de két kanál levet tegyünk félre és ezzel a lével egy turmixgépben zúzzuk pépesre úgy, hogy néhány csicseriborsó akár egészben is maradhat. Ezt is adjuk hozzá az eddig elkészült töltelékhez, sózzuk, borsozzuk, majd együk félre 15 percre hűlni.

Drain the can of chickpeas, reserving the liquid. Add the chickpeas plus 2 tbsp of the liquid from the can to a food processor and pulse to a rough puree. Stir the chickpeas through the vegetable mixture until well combined and season with salt and pepper to taste. Set the mixture aside to cool for 15-20 minutes.


Kockázzuk el a fetasajtot és, amikor kihűlt a töltelékünk forgassuk azt is bele. Ezután készítsünk elő két réteslapot. A bátrak eggyel is próbálkozhatnak, de nekem minduntalan szétszakadt ezért kettőt javaslok. Tehát helyezzük a két réteslapot egymásra majd az alsó harmadát terítsük be a töltelék felével. Ezután óvatosan tekerjük fel, amíg kétszer teljesen be nem borítottuk a tölteléket. Ezután a fölösleget vágjuk le. Ismételjük ezt meg még egyszer a töltelék másik felével. Ezután helyezzük a tekercseket 30 percre a mélyhűtőbe, hogy kicsit megdermedjenek. Ez megkönnyíti a szeletelést később.

Once the vegetable mixture has cooled, finely cube the feta cheese and stir through the vegetable mixture. 
Place half the vegetable mixture onto each pastry sheet about ⅓ of the way up the sheet. Using your hands form it into a sausage shape the length of the pastry sheet. Roll the pastry around the filling, as firmly as possible without stretching the pastry, until you have a roll shape with approximately 5 cm overlap of pastry. Trim the excess pastry if necessary. Transfer the rolls to the freezer for 30 minutes to set a little which will make them easier to cut.


Fél óra múlva vegyük ki a tekercseket a mélyhűtőből majd kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal. Egy éles késsel vágjuk fel a tekercseket majd 180 fokon süssük 20-25 percig amíg megbarnul a tészta egy kicsit.

After 30 minutes, remove the rolls from the freezer. Brush some beaten egg over the top of each roll and sprinkle with sesame seeds. Using a very sharp knife, cut them to your desired length. Bake for 20-25 minutes on 180 C until the pastry is golden.


Jó étvágyat - Enjoy

You Might Also Like

0 megjegyzés