WEEKLY BITES - THAI INSPIRED BASIL TURKEY

11/14/2018



Rengetegen kértétek, hogy legközelebb thai ételt készítsek, ami szerencsére nekem is az egyik kedvencem így igazán jóízűen fogyasztottuk miután fél órát töltöttem a fényképezéssel. Ehhez a recepthez készülni kell, érdemes felkeresni egy ázsiai boltot és bevásárolni, hacsak nem hever nálatok otthon thai bazsalikom, halszósz vagy szójaszósz. A bazsalikomot mindenképp ajánlom beszerezni, mert isteni illata van és ettől válik igazán autentikussá az étel. Az összetevőkön kívül viszont nincs benne semmi ördöngősség, ha tudtok hagymát és húst pirítani, ez az étel is játszva menni fog. Remek példája annak, hogy kevés alapanyagból milyen ízletes és laktató ebédet/vacsorát készíthetünk.

A lot fo you asked me to make something thai next time, which is one of my favourite types of food as well, so we were delighted to eat it all up after I spent half an hour photographing it. You have to prepare a bit for this recipe, so it's better to find an asian store, unless you have thai basil, fish sauce or soy sauce lying around at home. I highly recommend getting the basil because for one, it smells amazing and it really makes this dish authentic. Besides the ingredients, there is nothing hard about making this recipe, so if you are semi experienced in frying onions or meat, you'll be good to go. This dish is just the perfect example of making something amazingly flavourful from only a few ingredients.


Hozzávalók - Ingredients

oliva olaj - olive oil
3 thai chili - 3 thai chilies
3 kisebb vöröshagyma - 3 smaller shallots
5 gerezd fokhagyma - 5 cloves garlic
450 g darált pulyka/csirke - 450 g ground turkey or chicken
2 tk méz - 2 tsp honey
2 ek szójaszósz - 2 tbsp soy sauce
1 ek halszósz - 1 tbsp fish sauce
80 ml víz - 80 ml water
egy marék thai bazsalikom - a bunch thai basil leaves
rizs - rice


A hagymát vágjuk vékony karikákra, a fokhagymákat zúzzuk össze és a chilit is daraboljuk fel. 1-2 percig süssük őket olajban, amíg el nem kezdenek puhulni és egy kicsit barnulni. Ezután adjuk hozzá a darált csirkét vagy pulykát, további 2 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a mézet, szójaszószt és a halszószt. Pár perc múlva adjuk hozzá a vizet is és hagyjuk, hogy elfőljön. Végül keverjük bele a bazsalikomleveleket is és pirítsuk őket amíg össze nem fonnyadnak. Tálaljuk rizzsel.

Cut the onions into thin circles, crush the garlic and cut the chilies as well. Fry them in the oil for 1-2 minutes until they are getting soft and a little brown at the edges. Add the ground chicken or turkey and fry for another 2 minutes, breaking up the meat. Add the honey, soy sauce and fish sauce, fry for a minute and deglaze the pan with the water. Let the water cook off and finally add the basil leaves. Fry until they are wilted. Serve with rice.



Jó étvágyat - Enjoy

You Might Also Like

0 megjegyzés