WEEKLY BITES - Cauliflower-apple soup
12/04/2015
Ebben a levesben benne van minden, amit szeretek; kicsit édes, kicsit sós, krémes és szívet melengető. Nagyon szeretem a karfiolt és bár elsőnek krumplival, hagymával és almával párosítva kicsit bizarrnak tűnik, a végeredmény nagyon finom. Egyébként melegen és másnap hidegen is fogyasztható :)
This soup has everything i love, it's a bit sweet, but salty at the same time, it's creamy and heartwarming. I really like cauliflower and althogh it seems odd to pair it with potatoes, onions and apples, the result is just perfect. It's so good when it's hot but tastes fine the next day as well when served cold :)
Hozzávalók/Ingredients:
- 2 kisebb krumpli/2 small potatoes
- 3 alma/3 apples
- 1 karfiol/1 cauliflower
- 1 vöröshagyma/1 yellow onion
- 1 liter húsleves alaplé/1 litre chicken broth
- 4 ek natúr joghurt/4 tbsp natural yoghurt
- egy kis margarin/a tiny piece of butter
- só, bors/salt pepper
Olvasszuk meg a vajat egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk addig, amíg egy kicsit megpuhul. Adjuk hozzá a karfiolt, krumplikat, a kockára vágott almákat és pár percig pirítsuk ezeket is. Öntsük fel a húsleves alaplével, hagyjuk, hogy felforrjon, majd takarék lángon főzzük addig amíg a karfiol puha nem lesz. (kb. 10-15 perc)
Melt the butter in a saucepan, add the shallot and fry gently until softened. Add the cauliflower,potatoes and diced apple and fry for couple of minutes. Add stock and bring to the boil, then reduce to a simmer and cook until the cauliflower until tender. (about 10-15 minutes)
Turmixoljuk le a levest, sózzuk, borsozzuk, majd tálaláskor 1-1 kanál natúr joghurtot keverjünk tányéronként a levesekbe. Ízlés szerint almadarabokkal, dióval, mandulával díszítsük.
Blend the soup well, add salt and pepper and swirl 1 tbsp natural yoghurt in each plate. Decorate with apple, nuts or almond to taste.
0 megjegyzés