Francia krémkülönlegesség/French cream specialty

4/10/2012

Egy pici késéssel, de itt van a süti recept Ani kérésére, sok örömet az elkészítéshez! :)/With a little bit of delay but here is the cake recipe what Ani requested, have fun making it! :)



Hozzávalók tészta/Ingredients
6 tojás/6 eggs
2 evőkanál víz/2 tbs water
10 dkg cukor/100g sugar
3 dkg kakaópor/300g cocoa powder
7 dkg liszt/700g flour
1 cs sütőpor/1 packet baking powder


A tojás fehérjét kemény habbá verjük. /Whip the albumen/egg white until it gets to be a firm foam.

A tojások sárgáját 2 evk. vízzel, 10 dkg cukorral habosra keverjük,beleszitáljuk a lisztet, kakaót, sütőport óvatosan összekeverjük, belekeverjük a tojások kemény habját is./Whip the yolk with 2 tbs of water and 100g sugar until it gets to be a foam, add the flour, cocoa and baking powder and after stirring it, add the firm foam too what you made first.

Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsiben sütjük mint a piskótát. Kihűtjük./Put grease or flour in the baking tray before you start baking. Bake it like a sponge cake.

Krém 1/Cream 1:

6 tojássárgáját 2 csomag vaniliáscukrot, 2 evőkanál lisztet, 3 dl tejben simára keverjük sűrű krémmé főzzük./Take 3 dl of milk, add 6 egg yolks, 2 packets of vanilla sugar, 2 tbs flour and mix them until it's smooth. Boil it until it turns to be a thick cream.

Kihűtjük, közben 25 dkg margarint, 15 dkg porcukorral habosra keverünk, ha kihűlt a főtt krém összekeverjük, a kihűlt tészta tetejére kenjük./Cool the cream, meahwhile mix 250g margarine with 150g icing sugar. When the cream is cold add this mixture to it and put it on the top of the cake.

Krém 2/Cream 2:

6 tojásfehérjét, 25 dkg kristálycukorral, 1 cs vaniliáscukorral gőz felett kemény habbá verjük (amíg a cukor el nem olvad)/whip 6 albumens with 250g sugar and 1 packet of vanilla sugar over steam into a firm foam. (a sign that it's ready is that the sugar melted)

Kicsit hűtünk rajta és a sárga krém tetejére kenjük./Cool it for a little while and place it on top of the yellow cream.

Jó étvágyat!/Enjoy!



You Might Also Like

17 megjegyzés

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Köszií, már alig várom, hogy legyen egy kis időm, s neki láthassak! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hajráá megéri az időt és a fáradságot! :)

      Törlés
  3. húú nagyon fincsin néz ki:) én is el akartam kérni a receptet, de már előttem megtették:P köszi én is:) nagyon jó lenne megcsinálni, csak félek, mert az eddigi konyhai teljesítményem általában a kukában landolt.:( 1 kérdésem lenne:) 6 tojásból csinálod a tészta részt is, és a krémet is? mert az első mondatodnál db-ot nem írsz, csak hogy verjük fel.:) bocsi ha értetlen vagyok, kb ilyen vagyok a konyhában is xd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hú de jó, hogy szóltál nem vagy értetlen ezt én rontottam el :D Már kis is javítottam 12 tojásra így igen 6 kell a tésztához és 6 a krémhez :) sok sikert!! :)

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. gyerekkoromban betegre ettem magam, amikor néhanapján a szabolcsi rokonoknál voltunk látogatóban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) jó, hogy írtál, most újra eszembe jutott ez a jó kis recept, lehet el is készítem!

      Törlés
  6. A piskóta nem akart megsülni, a krém nem sűrűsödött be...nagyon nem sikerült, pedig mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva :'(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj sajnálom, nem tudom mi lehetett a baj, mert nekem így sikerült :(

      Törlés