tepsis finomság

2/16/2013

 Már régóta nem főztem itthon, úgyhogy gondoltam ma jó alkalom lenne, mert nem volt semmi dolgom. Adrival beszélgettünk és ő mesélte, hogy a Tescoban árulnak egy "tepsis krumpli" nevű port, amitől minden nagyon finom lesz. Vettem krumplit, hagymát, sajtot és darált húst, a húst kis olajon megpároltam, a port összekevertem tejszínnel és vízzel, majd mindent csak úgy tetszés szerint egymásra pakoltam. 40 perc a sütőben 200 fokon és voilá, kész az ínycsiklandozó nagyon egyszerű és rengeteg kaja :) Már ebédeltem és vacsoráztam is belőle, de még több mint a fele megvan!

I haven't been cooking at home for a long time so I thought today would be perfect to make smth since I didn't have anything to do. I just talked with Adri and she mentioned a powder called "owen potatoes" which makes everything taste delicious. I bought potatoes, onions, cheese and minced meat, fried the meat on little oil, put the powder in water and sour cream and finally placed everything on top of each other. 40 minutes on 200 celsius and voila, you have an easy, delicious and enormous amont of food :) I already ate it for lunch and dinner and still have more than half of it!





You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. ezt a port már a tévében is néztem, de ha tényleg finom tuti kipróbálom :)
    (roni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem bejött, kicsit fokhagymás az íze és zöldfűszerek vannak benne :)

      Törlés
  2. Mi évek óta esszük és ma is ez volt az ebéd :) ha füstőlt sajttal készíted úgy finomabb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi a jó tippet, legközelebb füstölt sajttal csinálom! :)

      Törlés
  3. kár, h nem szívlelem az ilyen kész porokat, amúgy nagyon jól hangzik. (de valamiért úgy vagyok vele, h sokkal "egészségesebb"/kevésbé szintetikus csak fűszerekből/friss zöldségféléből és tejszínből/tejfölből/akármi más szüksége leveses cuccból összeállítani az alapot)
    ha darált husi, akkor nálam 70%-ban vmi tepsis rakott kel/karfiol/bab/lencse kerül asztalra, a maradék 30-ban pedig bolognai. ha pedig krumpli, akkor nagyrészt az is rakott (mit tegyek, hát imádom a tejfölös dolgokat és szerencsére a pasi is:)).

    VálaszTörlés