4/52 - Neptun eye

1/24/2014



Anyukám elmondása szerint a következő ételt apukám mutatta neki, így akár rá is foghatjuk, hogy dán fogásnak nézünk elébe. Egyébként nagyon egyszerű dologról van szó, az elkészítéshez nincs szükség se sütésre, se főzésre. Mi otthon neptun szemnek hívjuk, ebből fordítottam a címet.

Regarding to my mom, she got this "recipe" from my dad a while ago, so we can say it's kind of a danish food. It's really easy to make and you don't even need to cook or bake.


Hozzávalók/Ingredients:
  • kenyér/bread
  • tojás/eggs
  • kaviár/caviar
  • vöröshagyma/onions
Pirítsuk meg a kenyeret, kenjük meg kaviárral, rakjunk rá egy hagymakarikát és üssünk egy tojást a közepébe!

Toast the bread, spread caviar all over, put an onion ring on top and pop an egg in the middle!



Ne ijedjetek meg attól, hogy kaviár kell bele és esetleg hatalmas összegeket kell költenetek. Több helyen is árulnak, 600-700 forint körül már lehet venni és sok ideig elég is. A 3 kenyérhez kb. a negyedét használtam el! :)

Don't be scared that you have to buy caviar and spend fortunes on it. A lot of places sell them for a reasonable price and they last long. I only used about a quarter of it for the 3 breads! :)

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. A kaviárt már megszerettem, de ez a tojás nekem olyan furcsa. nyersen? :D Mindenesetre jól néz ki :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanolyan íze van, mintha megfőzted volna, de lehet, hogy tükörtojással sem rossz, hogy ha nem szeretnéd nyersen :D

      Törlés
  2. Nagyon finom! Nyersen az igazi.
    Karin apuka-ja :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. haha megszólalt az ötletgazda :) Akkor lányok nyersen tessék enni! :D

      Törlés
  3. Vörös kaviárral is finom? Én azt szeretem igazán nyammm :)
    Az apukád nagyon cuki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy nagy különbség lenne az ízvilágban, próbáld majd ki és várom a véleményt! :)

      Törlés
  4. De cuki, h idekommentelt apukád! :D
    Még kicsi koromban ettem utoljára kaviárt (lol, ez viccesen nagyzolósan hangzik), a nyolcvanas végén hoztak apukámék szerintem Bécsből "nyugati cuccot" és lelkesen próbálgattuk a többféle változatot. Nem emlékszem, h milyen és mókás, mert 625x ettem azóta már mini szendvicseket (ha jössz Pestre, Duran-szendvicsező és Páholy -ez utübbi a Lurdy-házban-, mindkettő remek, ha ilyenre ízekre vágytok) és ott is mindenhol van, de sosem kértem. Szóval meg kell kóstolni, így meg pláne (nagyon szeretem a pirítóst, bár az simán vajjal és/fokhagymával is remek, de ez részletkérdés:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi sem sűrűn szoktunk kaviárt enni, de néha-néha nagyon jól esik ez a finomság! :) Köszi a tippeket, úgy is gyűjtjük a kipróbálni-való helyeket :)

      Törlés