DIY bookmark

1/30/2014




Egy sima fehér papírra, rajzolj vonalzóval egy 6x6-os négyzetet. Ezután rajzolj még egyet mellé és fölé is. Ha jól csináltad, egy "L" alakot kapsz a végén. 

On a piece of plain scrap paper, draw a 2.5 inches x 2.5 inches square by using your ruler. Draw a second square exactly the same size on the right side of the first square (so they share a side) and a third square exactly the same size on the top of the first square. You should end up with 3 squares that compose an "L" shape.


A vonalzóddal húz egy vonalat a felső négyzet jobb felső sarkából a bal alsóba és vonalazd be az így keletkező háromszöget. Ezt a részt nem fogjuk használni. Most ismételd meg ezt a jobb alsó négyzettel is. A vonalat ezúttal is a jobb felső sarokból a bal alsó sarokba húzd.

Using your ruler, draw a diagonal line across the uppermost squre, from its top right corner to its bottom left corner. Scribble out the upper half (now a triangle) of the square, as you won't be using that part. Next, draw a diagonal line across the bottom, right square, from its top right corner to itsbottom left corner. Sribble out the lower right half (now a triangle) of this square. 


Vágd ki azt a formát, amit üresen hagytál (azaz nem csíkoztad be)Ha minden igaz, akkor egy négyzetet és két háromszöget kaptál. Ez lesz a sablonunk.

Cut out all parts of the entire shape that have not been scribblet out. This should be a square with two triangles attached to it, one on the top and one on the right, This is your template.


Rajzold körbe a sablont egy mintás kartonpapíron (vagy egy teljesen simán, amit majd kidekorálsz) és vágd ki a kapott formát.

Trace your template onto your pretty piece of cardstock ( or onto the plain piece of cardstock that you intend to decorate), and cut the shape out.


[fakultatív] Vágj ki egy olyan négyzetet egy "szép" papírból, ami éppen csak egy kicsit kisebb, mint az, amit sablonnak használtunk és ragaszd a kivágott formára. Ha túl egyszerűnek találod a papírt, amivel dolgozol, így kicsit feldobhatod!

[optional] Cut a square of pretty paper slightly smaller than the one you used for your template and glue it onto the square portion of your shape. You can do this if the paper you're using is quite plain.


Hajtsd be az egyik háromszöget, úgy, hogy az betakarja a négyzet felső részét.

Fold one triangle inwards, so it covers the upper half of the square.


Ragasztózd be a másik háromszög azon részét, ami felfelé néz, majd hajtsd rá az előző háromszögre, így rögzítve azokat.

Apply glue to the underside (the side still facing up) of the second triangle, and fold it over onto the first triange.



[fakultatív] Ahogy korábban is, ebben a lépésben is dekorálhatod a sima kartonpapírt. Vágj ki egy kisebb háromszöget és ragaszd az összehajtogatott háromszögek tetejére.

[optional] As in one of the steps before, if you've used a plain cardstock and want to glue fancy paper on top of it, cut out a triangle of the fancy paper that's slightly smaller than the folded-over triangles of the bookmark. Glue the smaller triangle on top of the larger, folded-over ones. 


Ezeken kívül dekoráld, ahogy szeretnéd, rakhatsz  rá szemeket, fogakat, akármit! Én kipróbáltam a szemeket, de végül úgy döntöttem, hogy kihagyom őket, mert így egy kicsit komolyabb az összhatás.

Besides this, you can decorate the bookmark any way you like; put eyes or even teeth on it. I tried the eyes but at the end i went with the plain version because it looks more mature.



Voila!



You Might Also Like

15 megjegyzés

  1. dejóó lett, ügyi vagy, csinálhatnál nekem is egyet :P amúgy képzeld már a tegnpai fogorvos buszúton, 140 oldalt olvastam, mindjárt végzek is a tegnapi szerzeménnyel :))pusz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom neked fölösleges a könyvjelző, ha ilyen ütemben haladsz :P de amúgy szívesen csinálok, 5perc az egész. Pusziii :)

      Törlés
    2. :D :D :D "fölösleges" ezen de jót nevettem most! :D

      Törlés
    3. Naa szerintem sokan használják így, nem Szegedről szedtem össze :D Jobb, mintha azt mondtam volna, hogy gyerök vagy mögyünk :D (ezeket nem szoktam használni)

      Törlés
    4. jaaaah, nem a "tájszóláson" (az le se esett, tőzgyökeres pestiként is így írtam le, én hol így használom, hol úgy), hanem a beszóláson magán, annyira mókásan hangzott! :D

      Törlés
    5. jaaa értem :D hát, de nem? Adri olyan gyorsan olvas, hogy nem is kell bejelölnie hol tart :)

      Törlés
    6. pontosan! :) olyan kis kedves, de pont mókásan "piszkálódós", szóval frappáns volt és újraolvasva is mindig megmosolyogtat. :D

      Törlés
    7. haha :D:D de azért meglephetsz egyszer vele Karin, dísznek jó lesz, ha a funkcióját nem is tölti be, blőő :D

      Törlés
    8. Legközelebb ha találkozunk ezzel várlak! :D

      Törlés
  2. nagyon jól néz ki, szerintem én is megcsinálom, mert most egy tezenises címkét használok könyvjelzőnek :D
    (roni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor pont kapóra jött, örülök neki :) (a címkét meg dobd ki akkor mostmár :D)

      Törlés
  3. ezt én is biztosan megcsinálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, ha tetszett olyan egyszerű és mutatós :)

      Törlés
  4. ha nem lennék ebook-függő talán meg is csinálnám, viszont ez olyan mutatós és hasznos dolog, aminek baromira örülnék pl. hand made ajándékként egy barátnőtől. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor remélem megmutatod nekik ezt a bejegyzést :)

      Törlés