My day in pictures

1/15/2014


Páran mondtátok, hogy kíváncsiak lennétek a napirendemre így ma egy ilyen bejegyzést láthattok. Épp vizsgaidőszak van és eddig gyakorlatilag tanulásból álltak a napjaim, úgyhogy nem igazán lett volna mit mutatnom jegyzeteimen kívül. Hétfőn végre végeztem az utolsó vizsgaidőszakommal és már csak az államvizsgák várnak rám. Tegnap reggel még Szegeden voltam és délután jöttem Budapestre Ádámhoz, úgyhogy mozgalmas napra sikeredett, rögtön kattintottam is párat, hogy megmutassam, hogy milyen egy napom, akkor, amikor már nem kell tanulni, de óráim sincsenek :) 

A few of you requested a post where i show you my daily routine so here it is today! It's exam period at the moment, so up until now my days were about studying so there wasn't much to show you guys apart from my books. I'm done with my last exam period in university so only thing left is to pass all my finals. I was in Szeged yesterday morning and headed to Budapest to visit Ádám so i had a pretty busy day. I immediately thought about taking pictures to show you how i spend a day when i don't have to study nor to attend classes :)

Erre a csodás napfelkeltére ébredtem.

I woke up to this amazing sunrise.



Reggel mindig szomjas vagyok, úgyhogy mostanában a kávé mellé egy teát is csinálok. Ádámtól kaptam ezeket a szívecske alakú cukrokat :)

I'm always thirsty in the morning so nowadays i make a tee as well as a coffee. I got these heart-shaped sugars from Ádám :)


Reggelire tejjel összeturmixoltam egy almát és egy banánt. Ha van otthon a végén szoktam bele műzlit is tenni és úgy eszem mint egy joghurtot.

I mixed an apple and a banana with milk for breakfast. When i have some, i put muesli on top and eat it like yoghurt.


Reggeli után beraktam egy rövid mosást és elkészültem, amíg lejárt. Kiteregettem és indultam a városba.

I put in a short washing and while it was going, i got ready. I put out the clothes to dry and headed to town.


Először a postára mentem, mert megjött az egyik ebay-es rendelésem. A posta után rakattam elemet az egyik órámba és bűnöztem egy kicsit a Hádában. Mindig találok valami jót, ezúttal egy ruhát vettem, amit rögtön fel is tudok húzni Ádám diplomaosztójára, ami szombaton lesz :)

I went to the post office first because one of my ebay orders has just arrived. Later i went to get a battery to one of my watches and gave in to my guilty pleasure; shopping. I went to one of my favourite thrift stores and got a dress that i can already wear this saturday when Ádám receives his diploma :)


Úgy döntöttem, hogy a szép napsütéses időben sétálni fogok hazafelé, de annyira fújt a szél, hogy végig kapucniban jártam a várost.

I decided to walk on the way home in the beautiful sunny weather, but it was so windy that i had to keep my hoody up at all times.


A szokásos utam helyett a Tisza-parton mentem, annyira szép volt, meg is álltam kicsit nézelődni :)

I went near by the river instead of my usual route and it was so nice that i stayed a bit to admire the view :)


Ebéd körül értem haza és, mint mindig A mentalistát néztem miközben ettem. Őrült gyorsasággal haladok vele, már az 5. évadnál járok, mindjárt beérem azokat, akik hétről hétre nézik.

I got back around lunchtime and as always i watched The mentalist while i was eating. I'm in a fast pace, watching season 5 at the moment. Soon i reach those who are watching it week by week.


Ebéd után ideje volt összepakolni, mert 3/4 3-kor indult a vonatom, amihez 2-kor el kell indulnom, hogy időben ott legyek és jegyet is tudjak venni.

It was time to pack after lunch because i had to catch the 2:45 pm train. In order to get there in time to buy a ticket i had to leave at 2 pm.


A vonaton egy kis adag túros fornetti társaságában olvastam a 'Sárkányok Táncát' addig amíg el nem aludtam. Mindig elalszok akár buszról, vonatról vagy repülőről legyen szó, az út hosszúsága sem számít, fél órás úton is képes vagyok elaludni :D

I was reading 'A Dance with Dragons' on the train while eating some pastry until i fell asleep. I always fall asleep should it be a train, a bus or a plane. The lenght of the travel doesn't matter either, i tend to fall asleep even if it's a half hour ride :D


Este 5-re értem Budapestre, hazamentünk lerakni a cuccainkat és bevásároltunk a vacsorához. Pizzát ettünk salátával, amibe raktam paradicsomot, uborkát, hagymát és madársalátát.

I arrived at 5 pm and after we went home to put down our stuff we headed to buy dinner. We ate pizza with salad. I put tomatoes, cucumber, onion and corn salad in the mix.


Vacsora után neteztünk még egy kicsit és eldöntöttük, hogy megnézzük a 12 év rabszolgaságot. Mindig úgy érzem, hogy film közben jó lenne enni valamit, úgyhogy chips helyett fogtunk egy bögrés levest és bekanalaztuk.

We surfed on the internet after dinner and decided to watch '12 years a slave'. I always feel i need to eat something while watching a movie so instead of chips we grabbed a cup soup.


A filmet nem sikerült végignézni (2 óra 15 perces), mert fáradtak voltunk, majd talán ma :)

We didn't manage to watch the whole movie (2 hours 15 minutes long) because we were tired so maybe today :)

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Dejó! Az a napfelkelte milyen gyönyörű *-* úgy sajnálom, hogy nálunk nincs semmilyen víz (vagy esetleg hegy..), olyan szívesen sétálgatnék én is ott. A chips helyetti bögrés leves meg nagyon jó ötlet, lehet én is teszek majd egy javaslatot páromnak.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretem a szegedi lakásomban, hogy ilyen szép a kilátás :) A bögrés levest pedig érdemes kipróbálni, mert úgy is lassan fogy el, mert még forró az elején és kb. addig tart ki amíg a chipset ennéd :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. igaz, hogy csak boltos mirelit pizza volt, de én szeretem :D

      Törlés
  3. Nagyon aranyosan a szívecske cukrok, még nem is láttam ilyet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudom honnan szerezte, de nagyon tetszik nekem is! :)

      Törlés
  4. ezek a cukrok nagyon édesek! :)

    VálaszTörlés