19/52 - green smoothie

5/30/2014



Ma egy gyors turmix "receptet" szerettem volna megosztani veletek, amit már rengeteg helyen láttam és alig vártam, hogy végre magam is kipróbálhassam. Tegnap végre megjött az új turmixgépünk így nem volt kérdés, hogy mit fogok először csinálni vele. Nagyon megtetszett, hogy nem a szokásos banános/epres turmixról van szó, hanem egy zöldséges változatról. Mindenkitől azt hallottam, hogy finom és egyáltalán nincs "zöld" íze és igazuk volt! Az almától és az ananászlétől isteni édes, így, aki annyira nem is szereti a zöldségeket így jól el tudja sumákolni és mégis valami egészségeset fogyaszt :) 

Today i wanted to share a quick smoothie "recipe" with you guys. This is one i've seen a lot of places and i couldn't wait to try it out. Our new blender just arrived yesterday so it was no question that this will be the first thing i make with it. I really liked that this one is not the epected banana/strawberry smoothie but a green one. Everyone said it tastes amazing and you can't feel the vegetables at all. They were right, the apples and the pineapple juice makes it super sweet so if you are someone who doesn't like vegetables, this is a great way to add them to your diet :)


Hozzávalók/Ingredients:
  • 2 zöldalma/2 green apples
  • 1 nagy marék bébispenót/a big handful of baby spinach
  • 2 nagy levél kelkáposzta/2 big leaves of kale
  • ananászlé/pineapple juice
  • jégkocka/ice cubes


Daraboljunk fel mindent és rakjuk a turmixgépbe. Nagyon szerettem volna zellerszárat is rakni bele, de 3 bolt végigjárása után sem találtam. Állítólag jól illik az összeállításhoz :)

Cut everything and place in blender. I really wanted to add celery as well but after looking in 3 supermarkets i gave up but i heard it's amazing with this fruit-veggie combo :)




Kb. a feléig öntsük fel ananászlével. Én először a képen látható mennyiséggel turmixoltam, de kicsit sűrű lett a végeredmény, viszont ha ti pont így szeretitek, akkor elég ennyi is!

Poor some pineapple juice until you reach half of your bowl. I mied everything with the amount you can see on the picture but it turned out a bit thick but if that's the way you like it, this amount is enough!



Jó iszogatást! Én holnap ezt fogom reggelizni addig a hűtőben pihen, viszont ha rögtön fogyasztanátok, pár jégkockát is turmixoljatok hozzá a legvégén! Ha valaki szereti a pikánsabb ízeket, akkor pedig egy kis gyömbért is szórhat a tetejére :)

Enjoy! I will have this tomorrow for breakfast, until then it will sit in the fridge but if you want to drink it right away, blend some ice cubes with the mix! If you like racy flavours you should definitely try hinting it with some ginger :)

You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. één is turmixgépet szeretnék venni:) honnan rendelted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ádi azt hiszem az emag.hu-ról rendelte :)

      Törlés
    2. botmixer is jó szerintem, bár tény, h ahhoz kell edény és macerásabb, de én meg az óriás turmixgép előszedését és elrakását utálom (oké, kicsi konyhapult hátránya, meg az állandó minden elől van állapotnak). ;)

      Törlés
  2. Nekem a legnagyobb kedvencem a banános-epres, nagyon kicsi tejet vagy vizet szoktam hozzá önteni, annyira fini :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én is nagyon szeretem, reggel Ádám olyat is készített. Legszívesebben mindent összeturmixolnék most :D

      Törlés
  3. nyammm, ezt megcsinálom én is, jövő héten úgyis tervezek vmi spenótos tésztás napot, nah majd akkor. persze botmixerrel, de ez a lényegen nem változtat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekünk is van botmixer, biztos azzal is tuti lesz, de már nagyon vágytam egy turmixgépre is, mert azzal több mindent lehet darálni :)

      Törlés
  4. ezen felbuzdulva én is készítettem egy turmixot :) neked nem lett túl pürés az almától? mondjuk az ízén nem változtat, én levelek helyett uborkát tettem bele, egy karika narancsot és citromot, fincsi, és elfogy a tanulás mellett. :) a turmix műanyag poharával vigyázz, mert nekem a kamrában volt, és valószínű túl hideg volt ott neki télen, ezért megrepedt, így használhatatlanná vált. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de egy kicsit pürés lett, úgyhogy raktam bele még ananászlevet és akkor nagyon jó lett :) a te változatod is jónak tűnik, legközelebb kipróbálom! Köszi a tippet a turmixszal kapcsolatban, bár nekünk nincs kamra, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget :)

      Törlés