How i do my eyebrows

5/12/2014



A mai témáról sosem gondoltam volna, hogy saját tapasztalatok alapján fogok írni, mert mindig is sok és sötét szemöldököm volt. Az egyetlen problémám az volt, hogy sajnos nem egyformák. Tudom, hogy senkinek sem az, de én úgy érzem nálam ez nagyon feltűnő :) Viszont nem olyan régen felfedeztem az Etude House termékét (ebayen), ami egy szemöldökfésű és ceruza egyben. Már a fésüléstől sokkal jobb lett a helyzet, de a ceruzával ki tudom tölteni azokat a részeket is az egyik szemöldökömnél, ahol kicsit kevesebb szál van mint a másik szemöldökömben. Ha kíváncsiak vagytok én, hogy csinálom tekerjetek lejjebb és készüljetek sok sok selfie-re :D

I've never thought that i will write about this subject from my own experiences, since i've always had full, black brows. My only concern was that they didn't look similar at all. I know that brows are not twins but more like sisters, but mine looked so different. Not so long ago i discovered (on ebay) Etude House's brow pencil which also comes with a brow brush on the other end. My eyebrows look way better when i comb through them but with the pencil, i can fill the spots where there are less hairs than on the other brow. If you are interested in how i fill in my brows just scroll down and prepare for a lot of selfies! :D

  

Így néz ki a szemöldököm mindenféle fésülés vagy rajzolás nélkül. Nem túl rossz viszont a végénél olyan, mintha összeragadnának a szálak és, hát az alakjuk sem éppen egyező. Egyébként a rajzolás után sem lesz az, de kisit legalább jobban hasonlítanak :)

These are my eyebrows without brushing or filling in. It's not too bad but i feel like the hairs are sticking together at the end and well, the shapes are totally different. They won't be exactly the same after filling in but they get closer :)


Megmutatom fésülés után, rajzolás nélkül is. Sokáig csak ennyit csináltam, mert az összehatás, már így is sokkal jobb!

Here they are after only some brushing. This already makes a huge difference and for a long time i only did this step.


 Mostanában viszont kitöltöm a ceruzával a kissé ritkásabb részeket, ehhez pedig a szemöldökömet lefelé fésülöm, hogy lássam a szőrszálak tövét.

But nowadays i fill the parts in where i don't have enough hairs and for this i first brush them downwards so i can see the roots of my hairs.


Így néz ki fésülés után Karin és a szomorú szemöldökök.

This is how me and my sad brows look like.



Ez után a ceruza másik felét használom és a szőrszálak töve mentén húzok egy vonalat. Végül ritkásabb részeket kitöltöm és a szemöldököm ívétől lefelé is megerősítem a szemöldököm végét. Alul nem szoktam vonalat húzni, mert nagyon vastag lett és kicsit természetellenesnek hatott.

After this, i use the other end of the pencil and i draw a line where the roots of the hairs are. I also fill in any spots where there are less hairs and draw a line to thicken my brows after the arch. I don't draw on the bottom because when i tried it turned out too thick and unnatural.


Mikor a kitöltés kész, a fésű részével visszaegyengetem a szőrszálakat a helyükre és egy szemöldökzselével rögzítem a végeredményt. Most épp az Essence szemöldökzseléjét használom, amit akár átlátszó szempillaspirálnak is lehet használni. Meg vagyok vele elégedve, de midig valami újat próbálnék ki, úgyhogy ha tudjátok merre találok, jó zselét nyugodtan írjatok :)

A szemöldökceruzából egyébként a 01-es árnyalatot használom, én sötét barnának nevezném. Nem akartam feketét rendelni, mert az a tapasztalatom, hogy hiába fekete a szemöldököm, a fekete ceruzával csak nagyon erős és természetellenes hatást érnék el, ezért az a tanácsom, hogy mindenki egy kicsit világosabbat szerezzen a szemöldökénél :) 


When all the filling in is done, i comb my brows to the right direction and secure everything with a brow gel. Right now i'm using the Essence brow gel which can be used as a clear mascara as well. I'm satisfied with it but it's almost empty and i always like to try something new, so if you have any suggestions where i can find a nice one, please share :)

I use shade 01 from the pencil which is a dark brown colour. I didn't want to order a black one, even though my brows are black because it would make everything look horrible and unnatural so my advice is to get one that is a bit lighter than your actual brows :)

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Fél királyságomat a szemöldöködért!!!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg szép szemöldököd van, de én még mindig nem vagyok kibékülve a hangsúlyos szemöldökkel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Nekem sem mindig tetszett, lehet egyszer megunom én is :)

      Törlés