20/52 - Frittata

6/07/2014



Annyi változatban láttam már ezt az ételt és mindegyik változatban ínycsiklandozó volt, ezért gondoltam megcsinálom a saját verziómat. Az ízét kicsit a lecsóhoz tudnám hasonlítani, nekem nagyon bejött, hamar megvan és könnyű nyári ebéd/vacsora. Plusz a múltkori főzésből maradt egy kis túró, amit ehhez a recepthez is nyugodtan fel lehet használni :)

I've seen this recipe in so many different variations and all looked yummy, so i thought i will create my own version. I really liket it and it's such a light summer lunch/dinner. Plus i had some cottage cheese from the last time i've cooked so i might as well used it now :)

Hozzávalók/Ingredients:

  • 3-4 paradicsom/3-4 tomatoes
  • 1 vöröshagyma/1 onion
  • 100 g túró/100 g cottage cheese
  • madársaláta/corn salad
  • 4 tojás/4 eggs


Vágjuk apró darabokra a hagymát és 3 paradicsomot. A negyediket karikázzuk fel, ez kerül majd a frittata tetejére.

Cut the onions and 3 tomatoes into small cubes. Cut four circles from the fourth tomato, these will go on top of the frittata.


Ezután verjük fel a négy tojást, sózzuk, borsozzuk.
Mix all four eggs and add salt and pepper to taste.


Néhány percig közepes lángon pirítsuk a hagymát és a paradicsomot majd a tűzről levéve keverjük hozzá a salátát, hogy a levelek kicsit megfonnyadjanak.

Cook the onion and tomatoes for a few minutes on medium heat and add the corn salad after turning off the stove so the leaves can get a bit withered.


Öntsük át az egészet egy kivajazott jénai tálba és formáljunk apró kupacokat a túróból a tetejére.

Poor everything in a heat resistant bowl after you made sure to put some margarine on the inside. Now form little hills of cottage cheese on top.


Öntsük a tojást a tetejére, úgy, hogy mindenhova jusson, majd tegyünk néhány paradicsomkarikát a tetejére. Süssük 200 fokon 20-25 percig, addig míg az egész kemény nem lesz. Ha barnul a teteje akkor már jó lesz!

Poor all the eggs on top and make sure to direct it everywhere. Now put some tomato rings on top and bake it for 20-25 minutes on 200 celsius until the top gets brown and everything is firm.




Jó étvágyat! :)

Enjoy!

You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. nagyon jól néz ki! biztos nagyon finom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk kiállta az ízpróbát, máskor is elkészítem :)

      Törlés
  2. angolul csak harom toji kell bele Karinka?csak vicceskedek, jo kis recept, ki fogom probalni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha most nézem banyek :D vigyázz ha angolul csinálod akkor más a recept :D

      Törlés
  3. angolul csak harom toji kell bele Karinka?csak vicceskedek, jo kis recept, ki fogom probalni :)

    VálaszTörlés
  4. Basszus, ez olyan jól hangzik, imádom az ilyen kajákat *-* még egy kicsi sajttal lehet felturbóznám, de ezt muszáj leszek megcsinálni. Imádom, hogy mindig ilyen szuper recepteket hozol :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sajt nekem is eszembe jutott és szerintem legközelebb kerül a tetejére. Az a legjobb, hogy annyi feleképpen lehet variálni :)

      Törlés
  5. Nah ez az első igazán szimpi frittata recept, köszönöm. Mindig nagy a szám, h majd ezt vagy azt jól megcsinálom, aztán magamnak lusta vagyok, a pasi meg hétvégén még később kel (másoknak már uzsonna időben), így a kifejezetten reggeli étel többségében kimarad. De venni fogok túrót és akkor nincs mit tenni, ilyet kell gyártani. ;) :D
    Jah, egyedül a madársalit hagynám ki, mármint inkább mondjuk spenótra cserélném, a punnyasztott salit nem szívelem. Épp az imént ettem meg a tegnapi Vapianos maradékot, melegítés hatására a rukkola is aszott lett, bár ez még ízében szerintem még olykor befalható így is. :)

    VálaszTörlés