22/52 - Mediterranean vegetable casserole

6/20/2014



Eredetileg nem ezt a receptet szerettem volna mára, de nem jutottam hozzá egy összetevőhöz. Kész szerencse, hogy a napot Évivel töltöttem, aki elmesélte, hogy mediterrán rakott zöldséget csinált. Áradozott róla, hogy milyen szuper egyszerű és laktató, egyet kell, hogy értsek vele :) Az összetevők 2 személyre szólnak, de szerintem 3-an is ellakmározhatnak belőle!

Originally i wanted to post a different recipe today but i couldn't find and ingredient i wanted. Luckily i spent the day with Évi who told me she made this dish and couldn't stop telling me how easy and filling it was. Well i have to agree with her :) The ingredients are for 2 servings but i think 3 people could easily have this meal!


Hozzávalók/Ingredients:

  • 1 padlizsán/1 eggplant
  • 1 cukkini/1 zucchini
  • 1 vöröshagyma/1 onion
  • 4 paradicsom/4 tomatoes
  • 100 g sajt/100 g cheese
  • 1 dl tejföl/1 dl sour creme
  • 1 tojás/1 egg
  • olívaolaj/olive oil
  • oregánó, bazsalikom/oregano, basil


A padlizsánt és hagymát hámozzuk meg és karikázzuk fel. A többi zöldséget hámozás nélkül karikázzuk.

Peel the eggplant and the onion and cut them into circles. Cut the other vegetables as well without peeling.



Öntsünk olívaolajat a tepsi aljába és kezdjük rétegezni az összetevőket. Egy réteg padlizsán, sózás, egy réteg cukkini, sózás, egy réteg hagyma, egy réteg paradicsom, sózás. A tetejére mehet bőven bazsalikom, oregánó és bors.

Poor some olive oil in a pan and start layering the vegetables. One layer eggplant, salt, one layer zucchini, salt, one layer onion, one layer tomato, salt. Add basil, oregano and pepper on top.


A fűszerek tetejére szórjunk sajtot és kezdhetjük elölről a rétegzést.

Add cheese on top of the spices and start layering again.


Amikor minden zöldségünk elfogyott, és tele van a tepsi, keverjük össze a maradék sajtot a tejföllel és tojással, majd a masszát oszlassuk el a zöldségek tetején.

When we used up all our vegetables and the pan is full, mix the remaining cheese with the sour creme and egg. Poor the mixture on top of the veggies.


180 fokon kb. 30 percig süssük, amíg a zöldségek jól át nem sültek és a teteje nem lesz barna. Magában is finom, de akinek nem elég csak a zöldség fokhagymás bagettel párosíthatja :)

Bake it for 30 minutes on 180 celsius degrees until the vegetables are well baked and the top gets brown. It's a great dish on it's own but if the veggies are not enough for you, eat some garlic baguette with it :)


You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Ismét egy nagyon jó(nak tűnő) receptet hoztál, aww, nagyon guszti. Szeretem a rakott dolgokat és a mediterrán ízvilágot, úgyhogy a közeljövőben biztos elkészítem *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem azóta már elkészítetted és ízlett :))

      Törlés
  2. ezt tuti megcsinálom még a hétvégén! köszi Karcsi! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na megcsináltad Adrinnyó? :) nagyon szívesen máskor is!!

      Törlés