Bun with a twist

6/24/2014


Már nagyon régóta ígérgetem, hogy megmutatom, hogyan készíthetitek el ennek a kontynak az egyszerűbb változatát. Végre volt időm fényképezni és az állványom is nála volt, úgyhogy elkészülhetett a bejegyzés, vágjunk is bele!

I've been telling you for a long time that i will show you how to make an easier version of bun. Well i finally had time to take pictures and i also had my tripod with me, so i was able to create this post, let's get started!


Én azzal kezdtem, hogy kicsit feltupíroztam a hajam azért, hogy dúsabb legyen az összhatás, de ha valakinek eleve dús a haja, ezt a lépést nyugodtan kihagyhatja :) Az ebay-ről rendeltem a tupírfésűmet, sokkal könnyebb vele dolgozni, mint egy sima egysorossal, én nagyon szeretem!

I started off my teasing my roots a bit to create some volume. Now if your hair has already a lof of volume, feel free to skip this step :) I ordered my teasing comb from ebay, it's so easy to work with, i love it!



Ahogy a fonott kontynál itt is a hajam egy kis részét hátratűztem, hogy szebb legyen az összhatás, amikor összefogom. Így nem fog látszani a hajvonalunk, helyette egy szép kis "dombocskában" fog a kontyba simulni.

Just as i did with the dutch braid bun, i took a section of hair and pinned it back. This way it will smooth into the bun without showing any hairline.



Vegyünk két tincset és az alsót tegyük keresztbe a felsőn. Így a kettő helyet cserél.

Grab two sections. Put the lower one on top of the upper one, this way they switch place.


Az új felső tincshez (ami az előbb alsó volt) vegyünk hozzá egy újabb tincset és tegyük ugyanezt alul is. Most a kezünkben két vastagabb tincs van. Ismételjük meg az első lépést: az alsó tincset tegyük keresztbe a felsőn. 

Now grab a section to the new upper section (which was the lover one in the beginning) and do the same with the bottom piece. We have now two larger sections in our hands. Repeat the first step: put the lower piece on top of the upper piece.


Minden lépésben keresztezünk majd mindkét tincshez hozzáveszünk. Folytassuk addig amíg a hajunk hátuljához nem érünk. Tűzzük el ideiglenesen és csináljuk meg a másik oldalt is.

In every step you cross and add a new section. Continue until you get to the back of your head, pin it away and repeat on the other side.



Amikor kész mindkét oldal, gumizzuk össze. Akinek nincs kedve a kontyhoz, így is hagyhatja, szerintem a csavarás jól feldobja a sima lófarkat :)

When all two sides are done, create a ponytail and secure with an elastic. If you don't want to trouble yourself with a bun, you can leave it like this. The twists make the simple ponytail special!



Aki mégis a konttyal folytatná annak itt a következő lépés. Lazítsuk meg a csavarást, hogy ne lapuljon a fejünkre. A lófarkat fonjuk össze és azt is lazítsuk meg egy kicsit, hogy a fonat nagyobb legyen.

Those who want to pursue the bun, here are the next steps. Loosen your twists and braid the ponytail. You also want to loosen the braid a bit, so it appears bigger.


Csavarjuk fel a fonást, rögzítsük hullámcsatokkal és készen is vagyunk! :)

Make a bun from the braid, secure it with some bobby pins and you are done! :)


You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. I find it looks better with just the pony tail, that bun looks strange to me, lol. papa

    VálaszTörlés
  2. :) meglesem ezt a tupírfésűt, bár nem vagyok az a szénaboglyagyártó típus. :)
    én is a kontyra szavazok, bájosan áll. apukád cuki, h így véleményez. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem igazán tupírozok, hosszú hajamat amúgy sem lehet túlságosan :) viszont a kontyokhoz jól jön, és amilyen olcsó volt, nem bánom, ha csak néha használom :)

      Törlés