Summer essentials

6/13/2014



Az elmúlt napokban beköszöntött az igazi nyár a maga 40 fokos hőségével. Otthon folyamatosan megy a ventilátor, a buszon folyik rólunk a víz és ha a papucsról véletlen lelóg a kislábujjunk, megégeti a forró beton. Éppen ezért úgy gondoltam jó ötlet lenne összeválogatni pár olyan terméket, ami elengedhetetlen ebben a hőségben és úgy egyébként a nyár során!

Real summer weather has hit us with 40 celsius degrees in these past couple of days. My fan is on all the time at home, everyone is sweating on the bus and if your little toe accidentaly touches the ground while wearing flip flops, the hot concrete just burns it. This is why i thought it would be a good idea to gather some products that are good to have in this heat and just generally in summer!


Ez a spray életmentő tud lenni például egy hosszú vonatúton vagy ha éppen biciklivel járunk mindenhova, nagyon jól tud esni miután leszálltunk. Remekül hűt és még jó illata is van, azonnali felfrissülés! :)

This spray can be a life saver for example on long train rides or if you are riding your bike everywhere a spritz of this feels real good after you put your bike down. Cools you down immediately and smells good at the same time, instant freshness! :)


Biztosan ezer helyen hallottátok már, hogy nagyon fontos a napsugarak elleni védelem, de amire sokan nem gondolnak az az, hogy nem csak napozás előtt kell bekennünk magunkat. Az utcán sétálva ugyanúgy érnek bennünket a napsugarak így tanácsos indulás előtt is gondolni a naptejre. Hogy egész nap biztosítva legyünk akár egy ilyen mini verziót is magunkkal hordhatunk a mindennapokban. Ha viszont már megtörtént a baj, a leégést egy jó hűsítő géllel orvosolhatjuk :)

I'm sure you all know by now how important it is to protect ourselves from the Sun, but there is a thing most people don't think about. Sunscreen is not only for sunbathing, the rays hit our skin every day while walking outside so it's a good idea to thing about some sort of protection before leaving the house. If you want to be prepared all day long, just get a mini version for you purse. When the damage has been done you can ease the burning skin with an effective cooling gel :)


A spray jó alternatívája lehet meleg napokon bár én inkább a nedves törlőkendőt akkor használom ha napközben ragacsosnak érzem a kezem. Biztos ti is ismeritek az érzést, amikor a meleg párás levegőben csak arra vágytok, hogy kezet moshassatok. Ha nincs rá lehetőség, ez a második legjobb megoldás.

This can be a nice alternative to the spray but i use wet wipes when my hands feel sticky throughout the day. I'm sure you feeeling when in hot and humid weather, all you want is to wash your hands. Well if you can't do that, this is the second best thing.


Kár tagadni, a meleg időben előkerülnek a szandálok és ilyenkor még jobban oda kell figyelnünk a lábainkra. Senki sem szereti a száraz, elővillanó sarkakat és szerintem a legjobb fegyver ellenük a habkő. Ez a legegyszerűbb és leghatékonyabb eszköz, nekem ez vált be a legjobban szemben a mindenféle sarokcsiszoló szerkentyűkkel és szerintem ez a legolcsóbb is :)

I think it's needless to deny, sandals are coming with the hot weather and we need to take care of our feet even more. No one likes cracked and dry heels and i think the best solution is to use pumice stone. It's the easiest and most effective tool and i personally prefer it to the other gadgets stores offer. Oh and it's the cheapest too :)


A másik talán elcsépelt dolog a naptejen kívül, hogy igyunk sok folyadékot, de mégsem lehet elégszer mondani. A kedvencem a teljesen sima mentes ásványvíz, de néhanapján megkívánok egy-egy ízesített fajtát is. Azokból is inkább a citrusosakat iszom, mert ezek oltják legjobban a szomjat.

Maybe the other over repeated thing besides using sunscreen is to drink lots of water, but still you can't say it too many times. My favourite is just plain, still water but every once in a while i tend to choose one with a flavour. I drink the citrusy kind because i find those quench my thirst the best.


Egy jó napszemüveg sem árt, én személy szerint nem tudok otthonról nélküle elindulni. Általában csak egyet veszek, ami nagyon tetszik, nem vagyok az a gyűjtögetős fajta. Volt, hogy 2-3 napszemüvegem is volt egyszerre, de akkor is mindig csak a kedvencemet hordtam, úgyhogy azóta nem halmozom őket bár így kicsit pánikba tudok esni, ha véletlen eltörik :D

A good pair of sunglasses are essential too, i personally can't leave the house without them. I usually buy one pair i like the most, i'm not really one to collect them. There was a time when i had 2-3 pairs but i only wore my favourite. This also means i'm freaking out when something happens to my only pair :D


Sokszor úgy érzem felforr a fejem ebben a hőségben és ha minden nap nem is, napozáshoz biztos húzok egy szalmakalapot. Van egy egyszerűbb és kisebb változatom, de idén szerettem volna egy ilyen nagyot is, majd meglátjuk beválik-e :) A fekete is nagyon tetszene, de félek, hogy az túlságosan átmelegedne, esetleg van valakinek sötétebb színben?

A lot of times i feel my head is just burning under the sun and if not every day, i sure use a sunhat for tanning. I have a smaller and simpler version already but i wanted a big one like this for the summer, we'll see if i like it :) I also think a black one would be nice but i'm afraid it would get too hot, because of the colour. Does anyone have one in a darker colour maybe? 




Remélem tudtam pár tippet adni és ha mást nem mindenkit nyári hangulatba hoztam :)

I hope you found some tips or at least i put you in a summer mood :)

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon tetszett ez a bejegyzés! Jól összegyűjtöttél mindent! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett! :)

      Törlés