WEEKLY BITES - Broccoli cream soup

2/14/2016



A februári leveses témába illeszkedve, ma az egyik kedvencemet hoztam nektek egy kicsit új köntösbe bújtatva. Általában a francia hagymalevest tálalják cipóban, de gondoltam brokkolival is működhet a dolog, és milyen igazam lett! Sima zsömlébe töltöttem a levest, így pont akkora adagokat kaptam, hogy a leves után nem  akartam kidurranni, és simán fért még második is a pocakba :)

As February's topic is soup, i brought you one of my favourites, broccoli soup. Usually they serve french onion soup in a bread bowl, but i though this might work with this soup as well, and oh boy was i right! I used small buns, this way it turned out to be the best serving size, where you're not entirely full with the soup, and you can actually eat a second course as well!


Hozzávalók - Ingredients

1 brokkoli - 1 broccoli
2 kisebb répa - 2 smaller carrots
25 dkg margarin - 250 g margarin
1 vöröshagyma - 1 yellow onion
2 gerezd fokhagyma - 2 cloves garlic
500 ml főzőtejszín - 500 ml cream
1 tk őrölt köménymag - 1 tsp cumin
7dl húsleves alaplé - 70 ml chicken broth
2 ek keményítő - 2 tbsp corn starch
2 babérlevél - 2 bay leaves
sajt - cheese


A felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát pirítsuk a margarinon addig, amíg jó puhák nem lesznek.

Fry the diced onion and minced garlic on the margarin until they get tender.


Ezután öntsük fel a tejszínnel és a húsleves alaplével,  majd adjuk hozzá a köményt és a babérleveleket. A keményítőt keverjük el kevés vízzel és ezt is adjuk a leveshez.

Add cream and chicken broth, season with cumin and bay leaves. Add a little water to the corn starch and mix it in as well.


Tegyük  brokkolit és a felkockázott répát a lébe és főzzük addig, amíg megpuhulnak. Ez kb 10 perc. Vegyük ki a babérleveleket és turmixgépben krémesítsük a levest.

Put the broccoli florets and diced carrots in the soup and cook until tender. This should take around 10 minutes. Discard bay leaves and purée the whole thing in a blender.


Végül sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg reszelt sajttal és tálaljuk cipóban. 

At last add salt and pepper, sprinkle with grated cheese and serve in bread bowls. 



You Might Also Like

2 megjegyzés