Easter DIY - Marble eggs

3/21/2016





Alig vártam, hogy végre Húsvét legyen és kipróbálhassam ezt a szuper 'csináld magad' ötletet. Gyönyörűen nézett ki a képeken és izgultam, hogy nekem is sikerül-e ugyanazt a márványos hatást elérnem. Amint egy kicsit kiismertem a technikát, ment mint a karikacsapás és egyszerre csak azt vettem észre, hogy elfogyott a tojás. Akkor is, ha nem vagytok nagy húsvéti dekorálók érdemes tovább olvasni, mert ezt a festési módszert bármire használhatjátok, én például ilyen szuper márványos poháralátétet is el tudnék otthon képzelni.

I couldn't wait for it to be Easter, so i could try this fun DIY idea. I hoped i could recreate this marble effect, but it was easier than i thought. As i got to know the technique a little bit better, i couldn't stop, and found myself out of eggs. Even if you aren't a big Easter decorator keep reading, because you can use this method to so many things. I for example can imagine making cute marble coasters for our dining room.


amire szükséged lesz - what you'll need

egy tál - a bowl
főtt vagy műanyag tojás - boiled or plastic eggs
körömlakk - nailpolish
gumikesztyű - rubber gloves


Egy tálba töltsünk langyos vizet. Ez azért fontos, mert a hideg vízben a körömlakk lesüllyed és nem marad ilyen szépen a víz tetején. Csöpögtessünk lakkot a vízbe. Nekem sokszor segített ha az ecset végét kicsit belemártottam a vízbe, így könnyebben lejött róla a lakk, főleg a sűrűbb állagúaknál. Éppen ezért, ha tehetitek főleg olyan lakkot válasszatok, ami kicsit folyósabb, mert azzal sokkal könnyebb lesz dolgozni, de sűrűvel is megoldható azért a dolog :)

Poor lukewarm water into a bowl. This bit is important, because the polish will sink in cold water and won't form into shapes on top. Poor some nailpolish in. I dipped the very end of the brush into the water a little bit, which helped the polish to come off, especially if you're working with a thicker type. This is why it's ideal to use a runnier polish, but you can manage with a thicker one as well.


A lakk fóliaszerű réteget képez a víz tetején, és magától formálódik ilyen szép márványos alakzatokba. Én azért rásegítettem pár helyen és az ecset hegyével finoman egyengettem az útját. Fontos, hogy csak az ecsettel nyúljatok bele, máskülönben a lakk rögtön rátapad arra, amit beletesztek. Én megjártam az elején a hurkapálcával.

The polish creates a little layer on top of the water and forms into this marble shape by itself. I, however helped it a bit by using the brush to guide the polish. It's important that you only use the brush, because the polish will instantly stick to whatever else you put in the water. I learned it the hard way at the beginning.


Ha a körömlakk felvette a nekünk tetsző formát, "gurigassuk" bele a tojást. Jobb, ha ennél a lépésnél gumikesztyűt húztok, így nem lesz tiszta lakk az ujjatok, bár szerencsére körömlakklemosóval könnyen leszedhető. Ha a lakk nem fedte be az egész tojást és maradtak fehér foltok, csak csöpögtessetek még egy kis lakkot a vízbe és a fehér részénél mártsátok bele újra a lakkba.

When the polish formed the desired shapes, roll the egg into it. It's better to wear rubber gloves at this point, this way you'll prevent your hands getting all colourful, but luckily it's easy to get it off with some polish remover. If you didn't manage to cover the whole egg, just sprinkle a few more drops of polish into the water and dip the white part once more.



*A műanyag tojásokat a Müllerben vettem - I found the plastic eggs in Müller.

You Might Also Like

1 megjegyzés