weekly bites - hot toddy

12/27/2016


Bár az ünnepeknek vége és a karácsonyi vásárok bezártak, nincs szükség lemondanunk a kedvenc forró téli italainkról, hiszen, ha minden igaz február végéig marad a hideg idő. A vásárok végeztével csökken a forralt bor lelőhelyek száma, és, ha őszinte akarok lenni, már kicsit unom is, hogy évről évre mindig szinte csak ezt iszunk, ezért kaptam az alkalmon, amikor rábukkantam a mai receptre. Az angoloknál csak 'hot toddy' néven ismerik, amit leginkább whiskey-s forró italnak tudnék fordítani. Ha egy kis változatosságra vágytok, szívből ajánlom ezt a téli szívmelengetőt! Azok sem riadjanak vissza, akik nem igazán szeretik a whiskey-t, mert szinte nem is érződik az íze.

Although the holidays are over and the chritmas markets are closing, there is no need to say goodbye to our favourite hot, winter beverages, because the cold will stay with us (hopefully) until the end of February. The end of the markets mean there are less places selling mulled wine, but to be honest, i'm a bit tired of drinking it every year when the cold weather comes around. This is why i jumped at the opportunity to make this recipe when i stumbled upon it on the internet. It's called a hot toddy, which is basically a hot whiskey drink. If you want to try something different, i'd recommend this a 100%. Don't be scared if you're not fond of whiskey, you can barely taste it.


Hozzávalók - Ingredients 

citrom - lemon
narancs - orange
egész szegfűszeg - whole cloves
whiskey - whiskey
méz - honey
forró víz - hot water


Egy adaghoz vágjunk két karika narancsot és az egyiket tűzdeljük meg 5-6 szegfűszeggel. Így ivás közben nem akadnak a szánkba, de a finom aromát érezhetjük az italban.

For one drink, cut two rings of oranges and put about 5-6 cloves in one of them. This way the cloves won't be stuck in your mouth when drinking, but you still get the nice flavour.



Rakjuk a narancskarikákat a bögrébe, facsarjunk rá fél citrom levét és tegyünk bele egy nagy evőkanál mézet. Ízlés szerint löttyintsünk rá whiskeyt, majd az egészet keverjük jól össze. Öntsük fel forró vízzel és készen is vagyunk.

Put the orange rings in the mug, add half of a lemon's zest and poor one spoonful of honey on top. Add whiskey to taste and stir everything well together. Fill the mug with hot water and you're done!


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nem vagyok nagy whiskey rajongó, bár mostanában 'rákattantunk' a Jamesonra. Egyik bátrabb pillanatomban még lehet ki is próbálom ezt a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenképp megéri csinálni egy ilyet, olyan finom! :)

      Törlés