47/52 - Cauliflower-shrimp salad

5/31/2015



Ha gyors és laktató ételt szeretnétek készíteni, ami után nem kell számolgatni a kalóriákat, ajánlom ezt a karfiolos rákos salátát. Negyed óra alatt elkészíthető, és amíg az összetevők önmagukban nem is olyan különlegesek, együtt nagyon jó ízkombinációt eredményeznek. Ezzel a recepttel 2 adagot tudtok készíteni.

If you'd like to have a fast but filling meal, where you don't have to count calories, i higly recommend this cauliflower-shrimp salad. It's done in 15 minutes, and while the ingredients are no big deal by themselves, they create the perfect combination when combined. This recipe will make 2 servings.


Hozzávalók/Ingredients:
  • 250 g koktélrák/250 g coctail shrimp
  • fél fej karfiol/half cauliflower
  • 1 uborka/1 cucumber
  • kapor/dill
  • citromlé/lemon juice
  • citromhéj/lemon zest
  • oliva olaj/olive oil


Az uborkát vágjuk apró darabokra és tegyük félre. A karfiolt szedjük rózsáira, majd minél kisebb darabokra aprítsuk, hogy már-már rizsre hasonlítson. 5 percre rakjuk mikróba, hogy megpuhuljon, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl pépes.

Cut the cucumber into small pieces and set aside. Cut all of the florets off of the cauliflower and chop them into small pieces, almost resembling rice. Put it in the microwave for about 5 minutes until it becomes tender but not too mushy.



A rákokat helyezzük sütőpapírra, sózzuk, borsozzuk és öntsük le egy kis olíva olajjal. 180 fokon 10 percig süssük őket.

Place the shrimps onto a cookie sheet, add salt, pepper and a little bit of olive oil. Bake for 10 minutes on 180 degrees celsius.


Helyezzünk minden összetevőt egy tálba és facsarjuk rá egy citrom levét, ízlés szerint a héjából is reszelhetünk. Locsoljuk meg olíva olajjal, végül egy csipet kaporral is fűszerezzük. A citrom és a kapor tökéletes a tenger gyümölcseihez, de akár majonézzel is ízesíthetjük a salátát. 

Place all the ingredients into a bowl, sprinkle the salad with the juice of one lemon and add the lemon zest if you'd like. Poor some olive oil on top and season with a pinch of dill. Lemon juice and dill are perfect for all kinds of sea food, but you could add some mayonnaise as well, to really bring out the flavours.


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Már olvad hozzá a csirkemell, a rákkal nem vagyok jóban, remélem így is finom lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy sikerült? Szerintem csirkemellel is simán jó lehet :)

      Törlés